[recipe servings=”2-4 portioner” time=”15 minuter” difficulty=”Medel” description=””]
[recipe-ingredients]
- 400 g salmalax
- ½ gurka
- 4-5 rädisor
- 2 chili, en till sås och en att ha på laxen
- Avokado
- Sesamfrön
- Wasabi
- 1 dl soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl crème fraiche
- Salt
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
- Börja med att skära grönsaker. Hyvla gurkan med osthyveln i tunna skivor. Skär avokadon i båtar. Skiva rädisorna väldigt tunt, gärna med en mandolin. Skiva även chilin.
- Börja med såserna därefter. Blanda ihop crème fraichen med 1 tsk wasabi. Tillsätt lite salt om det behövs. Gör sedan den andra såsen genom att blanda ihop soja, sesamolja, ingefära, vitlök och chili.
- Skiva sedan upp laxen i fina tunna bitar.
- Lägg upp allting på ett fat, börja med laxen och lägg sedan grönsakerna där det ser finast ut.
- Klicka ut wasabi/crème fraiche såsen, gärna med en spritzer. Gör sedan detsamma med wasabin. Häll över sojasåsen på laxen. Strössla till sist över sesamfrön över hela rätten.
[/recipe-directions][/recipe]