fbpx

Recept: Laxsashimi på salmalax med avokado, gurka, rädisor och tre smakrika såser

Vår matskribent Sophie Björkman bjuder på en tjusig och enkel laxsashimi med tre smakrika såser gjorda på chili, wasabi och ingefära.

  • Portioner: 2-4 portioner
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Skriv ut

Ingredienser

  • 400 g salmalax
  • ½ gurka
  • 4-5 rädisor
  • 2 chili, en till sås och en att ha på laxen
  • Avokado
  • Sesamfrön
  • Wasabi
  • 1 dl soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt

Instruktioner

  1. Börja med att skära grönsaker. Hyvla gurkan med osthyveln i tunna skivor. Skär avokadon i båtar. Skiva rädisorna väldigt tunt, gärna med en mandolin. Skiva även chilin.
  2. Börja med såserna därefter. Blanda ihop crème fraichen med 1 tsk wasabi. Tillsätt lite salt om det behövs. Gör sedan den andra såsen genom att blanda ihop soja, sesamolja, ingefära, vitlök och chili.
  3. Skiva sedan upp laxen i fina tunna bitar.
  4. Lägg upp allting på ett fat, börja med laxen och lägg sedan grönsakerna där det ser finast ut.
  5. Klicka ut wasabi/crème fraiche såsen, gärna med en spritzer. Gör sedan detsamma med wasabin. Häll över sojasåsen på laxen. Strössla till sist över sesamfrön över hela rätten.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Vinrecension: Sancerre Domaine de la Villaudière 2010