Åtta synnerligen somriga poddtips till semestern

Sommaren är här och oaktat väderlek är en välproducerad podcast ett trevligt sällskap i hängmattan eller på sofflocket.

Il Podino är en Italiensk matlagningspod på svenska, med kocken Anders Strand och journalisten Jonas Malmborg.

Bildningspodden
Underhållande och fördjupande forskarsamtal om historiska personer, företeelser, idéströmningar eller konstverk. Inga förkunskaper krävs för att lyssna på denna podd som är ett samarbete mellan Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet och Kungliga Vitterhetsakademien.

99% invisible
Podcastgurun Roman Mars med kollegor behandlar ämnen som design, stadsplanering och arkitektur. Allt görs på ett sätt som får en att nyfiket börja reflektera över sin fysiska omgivning. Missa heller inte Roman Mars TED-talk om vexillologi – det vill säga det vetenskapliga studiet av flaggor.

AI-podden
AI-forskaren Ather Gattami ligger bakom AI-podden, som är Sveriges populäraste teknikpodd och en samlingsplats som belyser utvecklingen på området. Varje avsnitt gästas av personer från alla håll och kanter i samhället – alla med den gemensamma nämnaren att de arbetar med artificiell intelligens på olika sätt.

Snedtänkt
Författaren och kulturpersonligheten Kalle Lind samtalar med folk som snöat in på udda kultur och märkliga fenomen. I avsnitten avhandlas bland annat konstiga radionämndsanmälningar, grejen med Göteborg, kioskböcker, sjuttiotalsporr och politiskt inkorrekt barnlitteratur.

F**ks Given
Florence och Reed, kvinnorna som skapade den sex-positiva YouTube-serien Come Curious, har nu även begått podcast-debut. Lär dig mer om sex och samliv på ett humoristiskt och öppenhjärtigt sätt.

Så funkar det
Ett radioprogram för alla som vill ha tag i någon form av fakta men saknar tillgång till dator, telefon eller uppslagsverk. Med programledarduon Anders och Måns i örat blir det många skratt och även en och annan aha-upplevelse.

The Chernobyl Podcast
Många har sett de fem avsnitten av Chernobyl men vad alla kanske inte vet är att det även finns fem podcast-avsnitt på ämnet. Serien manusförfattare Craig Mazin berättar om hur sanningen har tänjts för dramatisk bekvämlighet och bjuder på anekdoter om livet i Sovjetunionen.

Il Podino
En Italiensk matlagningspodd på svenska, med kocken Anders Strand och journalisten Jonas Malmborg. Med mycket humor och värme lagar de Italiensk mat från grunden. Il Podino tar matlagning på blodigt allvar men är garanterat fritt från pretentiösa matlagningstrender och kökspennalism. 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.