Då ska du äta energibars

Artikeln innehåller annonslänk

Något som kan vara bra att äta i samband med att du tränar, det är energibarer. De förser din kropp med viktiga kolhydrater som kan driva på din träning på bästa sätt. Du kan äta en energibar 30 minuter före din träning, särskilt om du tränar före frukost. Under träning sträva efter att få i dig 30 60 gram kolhydrater per timme, speciellt om du tränar i 90 minuter eller mer.

Goda energibars kan du hitta här. Nedan kan du läsa mer om vilka tillfällen det kan vara bra att äta energibars.

Energibars innan träning

Många av oss tränar tidigt på morgonen. Det är ett lysande sätt att börja dagen på, men att träna på fastande mage är inte att rekommendera. Din kropp lagrar bränsle som glykogen i dina muskler, som du förbränner under träning. Därmed kan det vara bra att få i dig kolhydrater före träning, så att de fungerar som en slags starmotor. Det hjälper även till att starta processen att förbränna glykogen.

Energibarer under träning

Din kropps glykogenförråd kommer i allmänhet att vara i cirka 90 minuter. Så för alla träningspass som är längre än detta (eller särskilt hårda träningspass) kan du upptäcka att du tappar din energi. Då kan det vara smart att äta en energibar för att fylla på din kropps energidepå.

Energibarer efter träning

Det finns flera goda skäl att även få i dig energi efter att du har tränat. Bland annat är det bra för att fylla på dina uttömda energidepåer vilket främjar och påskyndar muskelåterhämtning. Det gör dig även mindre trött och grinig samt att det även gör att du är mindre benägen att längta efter feta och söta mellanmål under dagen. Se även till så att du får i dig protein efter träning, vilket hjälper till med muskelreparation. Hur många gram protein du behöver beror på din storlek och intensiteten i din träning.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.