Så hindrar du kylan från att påverka din hy

I samarbete med Life

Nariga läppar, rosiga kinder och spruckna händer. Höstens kyliga vindar, torra luft och kalla temperaturer har onekligen stor påverkan på hy och hår. Experterna från hälsokedjan Life ger därför sina bästa tips för hur du enkelt håller dig återfuktad dygnet runt.

Att hålla huden återfuktad under höst och vinter i Sverige kan ibland kännas som ett heltidsjobb. Det behöver dock inte vara så komplicerat. Med enkla knep morgon som kväll kan du undvika torr och irriterad vinterhy.

– Det är otroligt många i Sverige som har stora problem med väldigt torr hy. Framför allt under vinterhalvåret. Att leta sig fram i en djungel av återfuktande produkter kan vara svårt. Vilken produkt passar bäst till min specifika hudtyp? På vår hemsida har vi därför samlat flera experttips på hur du bäst hanterar just din torra hy, säger Maria Wiberg, hälsorådgivare på Life.

Återfukta från morgon till kväll

Morgon – Börja morgonen med att göra rent ansiktet. Starka rengöringsprodukter torkar ut huden ännu mer. Välj milda produkter anpassade för torr eller känslig hy. Om du har relativt problemfri hud men ibland får torra eller glansiga partier behöver du bara se till att behålla din naturliga fuktbalans. Använd produkter som är anpassade efter din hudtyp så att du inte rubbar balansen. En lätt dagkräm räcker långt, framför allt om du använder smink. Komplettera gärna med ögonkräm och ett lipbalm för att slippa svidande nariga läppar och torra ögon.

Under dagen – Vad vore en selfcare-guide utan att nämna den magiska drycken, vatten. Genom att dricka mycket vatten och ha en varierad kost kan du se till att hålla din hy återfuktad inifrån och ut. Fettsyror som Omega 3, 6 och 7 hjälper kroppen att återfuktas. Dessa hittas bland annat i avokado, nötter, frön och fet fisk. Om du har svårt att få i dig fettsyrorna genom kosten finns de även i kapselform och som kosttillskott. Under dagen kan det även vara skönt med en återfuktande boost i form av en ansiktsmist.

Kväll – Fortsatt i klyschornas tecken är en god natts sömn den överlägset bästa skönhetsrutinen. För att sova bättre kan du försöka varva ner i god tid innan läggdags med exempelvis meditation eller ett varmt bad/dusch. Efter detta är det bra att smörja in huden med en vårdande hudvårdsprodukt. Natten är ett utmärkt tillfälle för huden att få vila och repareras. Lägg därför till nattkräm och hudkräm i din kvällsrutin för att hjälpa hudens återhämtning under natten.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.