Brädspel att testa i vinter

Artikeln innehåller annonslänk

Höstmörkret har anlänt med kylan i släptåg och vintern bakom knuten. Det är nu dags att kura ihop sig i myskläderna under filten i soffan och ägna sin fritid åt aktiviteter i det ombonade hemmet. För de flesta av oss går tankarna säkerligen direkt till filmernas och böckernas värld.. Alternativt så passar vi på att testa de senaste spelen till vårt Xbox eller någon annan spelkonsol. l det råder inte direkt någon brist på digital underhållning idag.

Många vänder sig säkert främst till sina smartphones idag, allt finns ju i dem numera. Bland annat streamingtjänster för diverse filmer och böcker samt spel. Vare sig det är ett simpelt klickspel som Terrarium: Garden Idle där man samlar på plantor, till mer avancerade spel som Final Fantasy V i mobilen. En del passar kanske till och med på att testa sidor som Hajper casino och något av deras många spel. Vi tänker dock gå tillbaka till aktiviteter mer förankrade i verkligheten.

Två bortglömda sällskapsspel?

Finns det någon tid på året som lämpar sig utmärkt åt att samla en hög vänner och ta strid mot vardagen genom ett sällskapsspel så är det väl under vintern. Lätta upp stämningen med något av följande spel som du kanske glömt bort.

Blokus

Låt dig inte luras av den tilltänkta åldern på detta spel från Mattel, det är nästan löjligt roligt att spela. Det kan även vara svårare än vad det ger sken av, speciellt om man spelar fyra åt gången. Utmana därför dina vänner i detta färgglada strategispel och se till att förloraren bjuder på pizza?

Den vanliga kortleken

Man skall inte underskatta det nöje en helt vanlig kortlek kan erbjuda, framför allt om man utforskar fler spel än poker och “Finns i Sjön”. Har du aldrig testat att spela Stress eller Sjuan är det dags att testa. Framför allt Stress kan ge mycket underhållning, speciellt om ni är två riktigt snabba spelare, regler kan man lätt hitta på nätet.

Nyheter på brädspelsfronten

Man kan tro att brädspelen och sällskapsspelen är på väg att dö ut men det stora utbud av olika typer av dessa är fortfarande stort om tittar online. Sällskapsspel är också något vi människor roat oss med under långt tid, en del spel har vi spelat i 400 år. Men några nyheter finns det väl ändå?

Wingspan – svensk version

Lanserades 2019 och finns nu på svenska. Vi har inte testat det själva ännu men det har vunnit Kennerspiel des Jahres 2019 priset, vilket delas ut till en av de bästa spelproducenterna i världen, Stonemaier Games. I detta spel är du en fågelentusiast som skall samla fåglar till ditt reservat. Bästa kombinationen av fåglar, vilka ger olika mängd poäng vinner, detta innebär att man måste se till planera sitt reservat och de fåglar man fokuserar på noggrant.

Exit Escape Room-spelserie

Tankenötter och klurigheter för att lösa mysterier för att återfå sin frihet från olika situationer. Om du varit nyfiken på vad ett escape room är men inte vågat testa kan du med denna spelserie få uppleva spänningen hemma istället.

Seger

Spela sällskapsspel kan idag kännas som en underskattad underhållning. Mängden teman och svårighetsgrader gör det väl värt att spela en stund. En del spel tar max 5 minuter spela.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.