Storguide till Stockholms mest prisvärda fatöl

Vi tipsar om ett gäng ställen som erbjuder kylda drycker till habila priser. Perfekt för en enklare AW utan krusiduller!

D Pub
Adress: S:t Eriksgatan 53
Inte nog med att ölen är billig. Man har även fått fyra mycket starka plankor av fem möjliga av anrika (nåja) planksteksakademin. Helt klart värt ett besök med andra ord.

Kloster
Adress: Hornsgatan 84
Gamla Dovas på Hornsgatan har alltid varit ett klassiskt hak. Nu heter det Kloster, men både atmosfären och klientelet är detsamma. Smidigt belägen alldeles bredvid en hållplats för fyrans buss.

Far och Son
Adress: Ringvägen 104, Rosenlundsgatan 44A
Döpt efter rappduon med samma namn, då både Frej Larsson och Simon Gärdenfors flitigt frekventerat detta etablissemang vid Skanstull. Billig öl i chosefri miljö.

Retro
Adress: City, Södermalm, Vasastan
Tänk dig O’Learys fast med snäppet billigare öl och mat. Sex stycken Retro har ploppat upp i Stockholm de senaste åren och erbjuder ett vattenhål för sportälskare med ölsug.

Hirschenkeller
Adress: City, Kungsholmen, Södermalm
God mat och dryck till bra priser är Hirschenkellers signum. Namnet till trots så känns det här som en klassisk svensk krog när den är som bäst. Perfekt AW-ställe.

Crazy Horse
Adress: Sveavägen 60, Götgatan 44
Kanske mest känd fortfarande för ett uppmärksammat bråk där dåvarande SSU-ordföranden Anna Sjödin greps av polis. Men icke desto mindre värt ett besök. Nyligen har man även öppnat upp filial på Götgatan.

Bara
Adress: Södermalm
Precis som att vårt universum utvidgar sig i allt snabbare takt, expanderar även Faddes krogimperium på Söder utan något synligt stopp i sikte. Minst sex ställen känner vi till men det finns säkert fler som öppnat upp den senaste tiden. Ungt klientel och habila ölpriser utlovas.

Lion Bar
Adress: Gamla Stan, Sundbyberg, City, Södermalm
En tvättäkta dive bar om ni frågar redaktionens AW-proffs. Happy hour every hour är Lion Bars slogan och det stämmer väl in på verkligheten. Här är det alltid festlig stämning. Ett folkligt vardagsrum, helt enkelt.

Little Tong
Adress: Hornsgatan 66
Little Tong är en bakficka till den snitsigare krogen Tong. Här ska det ska inte kosta skjortan har man bestämt, istället bjuds det på prisvärd öl och nudlar till sent.

Carmen
Adress: Tjärhovsgatan 14
Om du tröttnat på ölhallsstämningen på Kvarnen är det bara att traska nåt kvarter västerut på Tjärhovsgatan. Där hittar du Carmen, ett klassiskt Söderhak som erbjudit en stor flaska Karhu som veckans öl sedan Hedenhös.

Hellströms
Adress: Fatbursgatan 1
Eget bås, nachobuffé och dryckespaket. What’s not to like? I närheten av Mariatorget är det här ett klassiskt hak, speciellt poppis bland något yngre förmågor.

Beerpot
Adress: Repslagargatan 27
I skymundan från alla Medborgarplatsens megauteserveringar hittar man Beerpot. Enligt Thatsup är stämningen hög och priserna låga här. Vi kan bara instämma.

Blecktornskällaren
Adress: Ringvägen 147
Kärt barn har många namn, det gäller inte minst Blecktornskällaren aka Bleckan aka Bleckis på Ringvägen. En klassiker i samma kvarter som man för några år sedan försökte branda om till Lower Ring Side. Det gick sådär va? Viagra Boys har spelat in en musikvideo här nyligen btw. Ett kvalitetstecken, på vår ära.

Bubblare: Theodoras, Älgen, No Name Bar, Krukan, Wollmars, Loch Ness, Snövit, Bar 08, Nivå 22, Wokhouse, The Crib, Gröne Jägaren.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.