Pocket Café by Pontus Frithiof växer med ett vegetariskt café i city

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof öppnar ett Pocket café i Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57. Caféet ska bli en attraktiv plats för frukost, lunch och bageri i närområdet. Både på plats och med catering. Pocket Café by Pontus på Norrsken öppnar den 31 augusti och ska hålla öppet alla vardagar, måndag – fredag från klockan 08.30 till 17.00.

På Pocket Café by Pontus i Norrsken House möts gästerna av dofter från nybryggt kaffe och nybakat bröd. Sedan lanseringen förra hösten har konceptet Pocket Café by Pontus i DN-skrapan har blivit en självklar samlingsplats. Både för de som arbetar i huset, men även för de som har vägarna förbi som vill njuta av goda lättare rätter, smörgåsar och bakverk. Pontus tar nu cafékonceptet vidare och flyttar in på entréplan i Norrsken House på Birger Jarlsgatan. Driftchef för det nya caféet är Åsa Lydmar som närmast kommer från Strandvägen 1. “Jag är väldigt glad för möjligheten att få vara med från start och få presentera och driva ett helt vegetariskt koncept, som jag tror är en viktig avgörande del i framtidens restaurangkoncept”, säger Åsa Lydmar.

Jag tror att ett helt vegetariskt koncept är en viktig avgörande del i framtidens restaurangkoncept

Åsa Lydmar blir driftchef för det nya caféet Foto: Åsa Lydmar

Stor igenkänning för stammisar

Caféet i Norrsken House kommer att servera en 100 procent vegetarisk meny med gastronomisk höjd. På menyn finns frukost, lunch och takeaway-rätter. Bageriet på Kungsholmen kommer leverera gott kaffe, dagsfärskt bröd och bakverk. Caféet i Norrsken fått Pocket-konceptets ombonade miljö och atmosfär för att skapa igenkänning. Där finns de klassiska stolarna från Thonet, en soffa i grönt (precis som caféet i DN-skrapan). Dessutom en generös bardisk som är navet för all beställning och servering.

En ny logistikfunktion införs i samband öppningen den 31 augusti. Den gör det enkelt att förbeställa frukostar, luncher och fika och få det levererat till kontoret eller hem. Vid förfrågningar sköter vi självklart uppdukning och servering.

– Vårt cafékoncept tas emot väl med enbart fina omdömen från våra gäster. Det är roligt. Därför är det spännande att öppna på en ny location. Norrsken House känns som en självklar plats för vårt nya vegetariska utbud. Det matchar med Norrsken House filosofi om att skapa en bättre värld för människor och vår planet, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

Pocket by Pontus Arenastaden Foto: Göran Wallgren

Pontus café blir en del av Norrsken House

Även om satsningen på ett helt vegetariskt koncept är nytt följer caféet Pocket by Pontus filosofi. Fokus är som vanligt på miljö och hållbarhet. Krögarens samtliga restauranger erbjuder alltid ett utbud av gröna alternativ med en bas av närodlade, färska råvaror.

Norrsken House är ett ekosystem och ett öppet kontor för 350 entreprenörer och startup-företag. Deras vision är att göra världen till en bättre plats. Norrsken Foundation investerar därför i startup-företag som har potential att radikalt förbättra världen. Teknik är ett viktigt verktyg för att lösa problem mer effektivt. På Norrsken strävar man efter att skapa en miljö som stödjer företagarna så mycket som möjligt. De öppna lokalerna på Norrsken House står även värd för hundratals event varje år.

– Att skapa en verksamhet med ett 100 procent vegetariskt utbud känns naturligt för oss när vi nu flyttar in med Pocket Café i Norrsken House. I och med detta stärker vi vårt gröna utbud ytterligare i alla våra verksamheter. Pocket Café prisas för vår klimatsmarta hantering av råvaror, utan att göra avkall på varken gastronomi eller bageri. Nu fortsätter vi på inslagen väg. Kan utbudet dessutom bli mer växtbaserat är kombinationen oslagbar, avslutar Pontus.

Läs även Stockholms bästa restauranger – särskilt för en söndag

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.