Så drar du ned på sockret i din vardag

Att socker inte är hälsosamt för oss vet de flesta. Men för många är det väldigt svårt att veta vad som innehåller mycket socker och hur du undviker det. Vi reder ut hur du ska tänka och agera för att dra ned på sockret i din vardag.

När du tänker på socker kanske du först ser framför dig ett sockerpaket med vitt socker som du använder i din sockerkaka eller i kaffet du dricker. Det är socker, givetvis, men det är inte hela sanningen. Socker är i princip alla kolhydrater som du äter och dessa påverkar ditt blodsocker, glukos, förbränning och på sikt din hälsa.

Innehåller det socker? 

Tänk dig en vit brödskiva, innehåller det socker? Ja, det gör det. Du kanske tänker då på att det skulle vara ett tillsatt socker som vi syftar på men så är inte fallet. Det är de snabbat kolhydraterna i brödskivan som bryts ned till socker och därmed innehåller även brödskivan socker. Ta ett första steg till att bli sockerfri med hjälp av nedanstående tips och besök den sockerfria dagen 12 oktober på Epicenter i Stockholm. För att läsa mer om den Sockerfria Dagen besök klicka här.

Fem tips för att äta mindre socker

  • Sluta att dricka läsk som innehåller socker och även juicer som innehåller mycket fruktsocker.
  • Börja läsa innehållsförteckningar på maten du köper och som du redan har hemma. Jämför och undvika dem som innehåller mest socker.
  • Byt ut bröd och bullar mot nötter, mörk choklad (gärna minst 85% kakao), bär som hallon och björnbär, ägg och generellt mer fett.
  • Gör det tydligt för din omgivning att du försöker minska på sockret av hälsoskäl. Du behöver inte motivera det mer än så.
  • Läs på mer om kost och näringslära på exempelvis dietdoctor.com, i boken ”Hälsoingenjören” skriven av Ewa Meurk eller sök på LCHF och lågkolhydratskost.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.