Guide för din resa till Prag

Artikeln innehåller annonslänk

Upptäck Prag

En guide för din resa till Prag! Den förtrollande staden Prag, huvudstaden i Tjeckien. En av Europas mest fascinerande destinationer. Med sin rika historia, levande kultur och fantastiska arkitektur lockar Prag besökare från hela världen. En bedårande stad lutande mot floden Moldau. Det finns ett stort utbud av resor till Prag, sagornas stad.

Historia och kultur

Staden kallad “Tusen år av arkitektur”, grundades på 800-talet och har genom åren influerats av olika kulturer och konststilar som skapat Prags unika karaktär och charm. Under din prag resa får du uppleva fantastiska historier om kungar, drottningar, rebeller och visionärer. Varje gata och torg har något spännande att berätta.

Ta en weekendresa prag för att se Moldau-floden som korsar Prag. En skådeplats för en mängd olika kulturevenemang och konstfestivaler. Det går att finna billiga resor till prag där du får njuta av dessa magiska måste-se attraktioner:

Karlsbron (Charles Bridge)

En ikonisk gotisk bro uppförd under 1300-talet som korsar Moldau-floden. Brobågarna, statyerna och den fantastiska utsikten över staden skapar en pittoresk plats som är perfekt för både romantiska promenader samt för att fota minnesvärda ögonblick.

Prags Burch

Högt uppe på en kulle med panoramautsikt över staden så tronar Prags Burch. Ett slottskomplex som rymmer kyrkor, palats och gigantiska trädgårdar. Särskilt vacker är Sankt Vituskatedralen, en mästerlig gotisk kyrka med vackra glasmålningar..

Gamla stan och astronomiska uret

Gamla stadsdelen Staré Město är fullt av kullerstensgator, charmiga kaféer och historiska byggnader. Här finns den berömda och älskade sevärdheten astronomiska uret från 1410 på den södra väggen av gamla rådhuset vid Gamla Stadens torg. Här visas solens och månens positioner, zodiakens tecken samt viktiga religiösa helgdagar. En medeltida teknik där varje timme visar skulpturer av apostlarna och andra vackra historiska konstverk.

Hitta bästa resedealerna

För att hitta bra priser på flyg och hotell prag så är det klokt att använda sig av en bra jämförelseguide på nätet. Där kan du söka efter paketresa prag så får du fram en weekend till prag som passar dina önskemål. För att optimera chanserna att hitta billiga flyg plus hotell prag är det bra om du är beredd på att vara flexibel angående flygtider och kort framförhållning. Då kan du hitta sista-minuten priser. Även tvärtom så kan du få en billigare prag semester om du bokar tidigt. Håll koll kontinuerligt då priserna varierar från dag till dag.

Upplev Prags gastronomi och kulturarv

Förutom Prags fantastiska arkitektur så bär staden på en rik gastronomiskt kulturell bakgrund. Fylld av doften av traditionella rätter som bör upplevas, blandas med dess historiska atmosfär och ger besökaren en oförglömlig upplevelse.

Icke att förglömma även alla läckra och söta bakverk som verkligen blir höjdpunkten för varje fikapaus under din prag resa.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.