Humor – det viktigaste enligt Sveriges singlar 2022

Andelen svenskar som nätdejtar ökar även i år – enligt Internetstiftelsens undersökning Svenskarna och Internet 2022 har var fjärde singel i Sverige nätdejtat under 2022. Men inte nog med det, även 4 av 10 som mötte sin nuvarande partner inom de senaste fem åren har träffats digitalt, som nu är det vanligaste sättet att träffas på.

Relate Date är mötesplatsen för singlar i Sverige som fokuserar på värderingsbaserad
dejting. Dejting som utgår från vad vi tycker är viktigt och hur vi ser på livet. En sorts motpol mot det ändlösa svajpandet många är vana vid. Men vilka värderingar och intressen är egentligen viktigast för dagens singlar? Relate har gjort en undersökning bland sina användare. Och kan nu presentera hur singlar ser på dejting, värderingar och kärleksspråk 2022. Datan kommer från över 17,000 dejtande individer över hela landet.

Kärleksspråk

Pandemins långa isolering har lämnat sina spår – under 2022 tyckte flest att fysisk beröring är det viktigaste sättet att visa kärlek på.

Värderingar

Humor är det absolut viktigaste för relationssökande singlar. Och har blivit ännu lite viktigare under 2022 jämfört med 2021.

Att vilja utvecklas personligen är något som har fått en rejäl boost under 2022. Och är nu det tredje viktigaste från att ha varit det sjätte viktigaste under 2021.

Även vänlighet har rusat till toppen från tionde plats till femte plats under 2022.
Årets kanske mest oväntade raket bland de valda värderingarna är lojalitet. Som har gått från att inte ens varit med på topp 20 listan till att bli den 10e viktigaste värderingen under 2022.

Intressen

Att resa, spendera tid i naturen och investera i sin egen utveckling var det som singlarna spenderade mest tid på under 2022.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.