Säsongens billigare alternativ för skidåkning

Med vintern kommer även glädjen för skidåkning fram, och det finns få saker som skandinaver älskar mer. Om man kallar dessa snöklädda länder för hem, kan en skidresa till Alperna eller en nationell skidort tyckas vara det självklara valet. Men med stigande kostnader och överfulla skidbackar ökar intresset bland resenärer att upptäcka billigare alternativ för skidåkning.

Enligt data från Hotels.com är resenärer inte längre ute efter vanliga turistmål. Utan nästan en fjärdedel (23 %) av svenskarna föredrar nu istället att resa till mindre välbesökta och dolda pärlor. Därför har Hotels.com hittat alternativa destinationer för årets skidsäsong.

För att hjälpa dig att hitta ditt perfekta ställe denna skidsäsong, listar Hotels.com oväntade och unika skidorter som kanske hittills flugit under din radar.

Niseko, Japan

Utforska Hilton Niseko. Ett prisbelönt skidhotell beläget vid foten av Mount Annupuri. Med bara en 10 minuters gondolfärd till toppen. Med Nisekos berömda pudersnö som kan mäta sig med Alperna, och hotellets blandning av modern lyx och japansk tradition, är detta ett unikt alternativ till traditionella skidresmål. Njut av ski in ski out och varva ner med ett avslappnande bad i varma källor med utsikt över Mount Yōtei. Avsluta dagen med ett besök på en av de många restaurangerna, njut av traditionell teppanyaki, äkta japanskarätter, grillrätter eller natursköna kaféer.

Hilton Niseko Village är tillgängligt för bokning från 5500 kr per rum och natt.

Sierra Nevada, Spanien

De flesta förknippar Spanien med soliga stränder och god mat, men här finns också Europas sydligaste skidort, Sierra Nevada. Bo på El Lodge Ski & Spa, ett lyxigt boutiquehotell i alpin stil omgivet av snöklädda berg. Detta exklusiva hotell med ski in ski out tillgodoser alla behov, oavsett tidigare skiderfarenhet, med 124 pister, privatlektioner, afterski och ett spa. Om du behöver en paus från skidåkningen ligger Malaga och Marbella inom bekvämt räckhåll, vilket garanterar att det finns något för alla.

El Lodge Ski & Spa är tillgängligt för bokning från 6680 kr per rum och natt.

Jasná, Slovakien

För erfarna skidåkare som vill utforska de orörda delarna av bergen erbjuder Jasná i Slovakien fantastisk offpiståkning. Känd som en av Europas bästa destinationer för friåkare, erbjuder de anslutande bergskedjorna en mängd av offpist-alternativ. Den södra sidan är bredare och fylld av pudersnö och är perfekt för offpiståkning. Medan den norra sidan har tuffare terräng och lämpar sig bättre för avancerade friåkare.

Tri sestry är tillgängligt för bokning från 2055 kr per rum och natt.

Lingualossa, Italien

När man tänker på skidåkning i Italien går tankarna ofta till Alperna. Men något många inte vet är att man kan åka skidor nedför den sicilianska vulkanen Etna, och Villa Neri Resort & Spa är en perfekt utgångspunkt för att utforska vulkanen och denna unika skiddestination. Detta är ett billigare alternativ för skidåkning. Detta exklusiva hotell har eleganta rum. Det finns även en gourmetrestaurang och ett intimt spa där du kan koppla av och njuta av lyxiga behandlingar och komfort.

Villa Neri Resort & Spa är tillgängligt för bokning från 4850 kr per rum och natt.

Grantown on Spey, Skottland

Upptäck The Grant Arms Hotel nära Cairngorm Mountain, en av Skottlands mest populära skidorter. Omgiven av vacker bergsutsikt, historiska landmärken och fridfulla sjöar, kan du här fördjupa dig i skotska högländernas charm. Hotellet erbjuder enkel tillgång till skidåkning på Cairngorm, och har smakfullt moderniserats för komfort, samtidigt som dess traditionella charm bevarats. Med detta anrika hotell som utgångspunkt kan du uppleva det bästa av båda världar. Genom att kombinera skidåkning med Skottlands många underverk.

The Grant Arms Hotel är tillgängligt för bokning från 2510 kr per rum och natt.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.