Efterlängtad comeback – 50° Riesling Trocken släpps på BiB

Favoriten 50° Riesling Trocken gör comeback på BiB. Från den 13 mars går det populära vita vinet att hitta i Systembolagets beställningssortiment.

Sedan 2009 har 50° Riesling-flaskan funnits på Systembolagets hyllor, och med tiden har det vita vinet blivit en riktig favorit hos vinälskare. Efterfrågan har varit stor på en mindre bag-in-box och något som konsumenterna önskat under en längre tid. Därför väljer nu Henkell Freixenet att re-lansera 50° Riesling Trocken, gjort på 100% rieslingdruvor.

Rheingau-regionen är liten men också en av de viktigaste vinodlingsregionerna i världen. I regionen produceras den allra högsta kvaliteten av Riesling tack vare ideala druvodlingsförhållanden som finns i området.

Det vita vinet 50° Riesling Trocken

är resultatet av ett idealiskt samspel mellan jord, druvsort och klimat. I nästan 1200 år har vinodlare på Schloss Johannisberg anammat dessa realiteter som en del av en lång tradition.

Den 50:e breddgraden går rakt igenom mitten av denna unika region och markerar en av de nordligaste gränserna för livskraftig och kvalitativ vinodling. Detta speciella mikroklimat påverkar i hög grad vinerna som hamnar i 50° Riesling Trocken. För att hedra detta skapade vinmakarna en Riesling Cuvée som förkroppsligar exakt det som man förväntar sig av en Rheingau Riesling, och efter det gjorde 50° Riesling entré i vinvärlden. Idén var att göra ett enastående vin som kombinerar tradition och innovation.

– 50° Riesling Trocken är ett av våra mest populära viner och efterfrågan har varit hög efter just en bag in box. Därför är jag väldigt glad över att kunna meddela att vi nu relanserar våra konsumenters favoritvin på två liters BiB. Boxen har också en otroligt snygg design, så det går alldeles utmärkt att servera direkt ur den alternativt att man häller upp vinet i en karaff, säger Bita Vesali, marknadschef på Henkell Freixenet Sweden AB.

Alkohol är beroendeframkallande och kan skada din hälsa. Kom ihåg att alltid dricka ansvarsfullt och att du måste vara över 18 år.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.