Uber-konkurrenten Bolt startar take-away under namnet Bolt Food

Bor du i Stockholm har du nu möjlighet att få din take-away levererad till dörren från en ny aktör på marknaden. 

Nils Wikmark och Albin Grkovic. Foto: Erik Lundback

Den appbaserade transporttjänsten Bolt har börjat erbjuda matleveranser innanför tullarna i Stockholm under namnet Bolt Food. Allt som behövs för att få maten hem till sin dörr är en app.

Majoriteterna av leveranserna kommer att ske snabbt och grönt tack vare ett samarbetsavtal med Bzzt vars eldrivna taxipods synts på Stockholms gator de senaste tre åren.

– Bolt har hundratusentals kunder i Sverige och matleveranser är något som efterfrågats av många under en längre tid. Den infrastruktur vi har byggt upp och all erfarenhet vi har tillskansat oss ger oss en stabil grund för att kunna utöka våra tjänster, säger Nils Wijkmark, regionchef för norra Europa på Bolt.

Gröna elbilar
Majoriteterna av leveranserna kommer att ske helt utsläppsfritt efter att Bolt nyligen skrivit ett samarbetsavtal med företaget Bzzt vars taxipods synts på Stockholms gator de senaste tre åren.

Under lanseringsperioden är det fri leverans på beställningar som görs inom en radie på tre kilometer. Längre fram kommer avgiften för en leverans att ligga på 39 kronor.

– Hela vår verksamhet bygger på effektivitet för att kunna ge våra förare och passagerare det bästa erbjudandet på marknaden. Vi är angelägna om att ta detta tankesätt till våra matleveranser och erbjuda snabba och gröna leveranser, samtidigt som vi erbjuder våra kurirer en god arbetsmiljö. För restauranger som arbetar med Bolt Food ligger värdet i vår lojala kundbas, människor som redan känner till och litar på varumärket, säger Nils Wijkmark.

Bolt Food Pods drivs med el. Foto: Erik Lundback

Innanför tullarna
Just nu är det möjligt att beställa mat från ett antal restauranger i Stockholm, däribland Taco Bar, Pizza Hut och Hawaii Poké. Bolt strävar även efter att lägga till nya restauranger i appen dagligen.

För att kunna beställa mat måste man som användare ladda ner Bolt Food-applikationen till sin smartphone, där kan man se de restauranger som finns i appen och deras menyer. Innan man bekräftar sin beställning kan man i appen se både priset och beräknad leveranstid.

För närvarande är leveranser endast möjligt att få innanför tullarna i Stockholm, men nya områden kommer att läggas till regelbundet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.