Guide till Stockholms bästa uteserveringar – sol, god mat och uppfriskande drinkar

Solen skiner och uteserveringarna har börjat öppna upp i Stockholm. Säsongen vi alla har längtat efter är äntligen här! Ta med solglasögonen och njut av en frisk AW i solen. Vi har listat sju Stockholmsfavoriter att välja emellan!

Letar du efter den bästa uteserveringen i Stockholm? Vi har listat våra favoriter på de bästa uteserveringarna, för en dejt, aw eller middag, i centrala Stockholm.

Föregående
Nästa

Hallwylska Museets innergård

Foto: Hallwylska

Var? Hamngatan 4
Tunnelbana? Östermalmstorg

Sommartid är den vackra innergården på Hallwylska museet öppen med restaurang och en rolig och social bar. Här dricker du goda drinkar och hittar garanterat ett ragg på vår- och sommarkvällar.

Fred’s Kitchen

Foto: Fred’s Kitchen

Var? Jan Inghes Torg 10
Tunnelbana? Hammarby Sjöstad

Fred’s Kitchen i Hammarby sjöstad bjuder på vällagad amerikansk streetfood med utsikt över vattnet och båtlivet. Välj mellan vanliga bord där ni får plats flera stycken eller sitt på höga barstolar och blicka ut över kajen. Beställ klassiska streetfood-rätter som hamburgare och tacos. Till maten serveras öl, vin, enklare drinkar och alkoholfria alternativ.

Lydmar Hotel

Foto: Lydmar

Var? Södra Blasieholmshamnen 2
Tunnelbana? Kungsträdgården

Missa inte Lydmars dolda uteterrass och livemusikspelningar under sommaren. Hit äter du gott, dricker goda Bellinis och umgås med nära och kära i en populär hemmamiljö.

Trädgården

Foto: Trädgården

Var? Hammarby Slussväg 2
Tunnelbana? Skanstull

Pingisbord, Livemusik och gungor! Trädgården är en plats för spontanitet och kreativitet med ett avslappnat och gott häng.

La Grande Rue

Foto: La Grand Rue

Var? Storgatan 35b (Spiltan)
Tunnelbana? Karlaplan

I en grön liten park mitt på Östermalm hittar du den här hemliga oasen som erbjuder franska klassiker och egen, färskrostad kaffeblandning. Till La Grande Rue kommer du för att äta, fika eller ta ett glas vin på lagom avstånd från storstadsbruset, inomhus eller under bar sommarhimmel.

Orangeriet

Var? Norr Mälarstrand Kajplats 464
Tunnelbana? Rådhuset

Öppen spis! Utsikt över Riddarfjärden! Smårätter! Omfamnande soffor! välblandade drinkar! Här hittar du allt för en avslappnad och familiär eftermiddag eller kväll. Kom hit och må gott, njut av smakupplevelser eller av den ofantligt mysiga stämningen.

Gården

Foto: Stureplansgruppen

Var? Barnhusgatan 12
Tunnelbana? T-centralen

Gården ligger mitt på Norra Bantorget med närhet till det mesta i Stockholms innerstad. Här finner du en avslappnad plats med skön stämning, perfekt för en catch-up med vännerna! På sommaren sänds även fotbollsmatcher för den som är sportintresserad.

Vill du ha fler tips? Läs mer här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.