Fem exotiska naturupplevelser att sätta på din bucket list

Vi längtar efter att upptäcka nya platser och destinationer med naturen i centrum. Platser och miljöer som borde vara en dröm för alla att besöka.

I rådande tider kan exotiska resmål kännas lite extra långt bort. Samtidigt finns tid att både längta, planera och fundera över vilka platser vi vill besöka när pandemin är ett minne blott. Researrangören Club Med listar fem av världens mest spektakulära och unika naturupplevelser som alla reseälskare borde ha på sin bucket list.

Oavsett om du är svag för vattenfall eller regnskog, så är den här listan ett måste för dig som vill att naturen ska stå i centrum när du planerar framtida resor.

Fem naturupplevelser du inte får missa

– Vi är många som vill längta oss bort till fantastisk natur och fjärran resmål. Därför vill vi hjälpa reseälskare på traven och tipsa om fantastiska naturupplevelser som man inte får missa under sin livstid. Vi tror att trenden kommer att gå mot mer spektakulära, upplevelseinriktade resor när vi kan börja upptäcka världen igen. Storstäder och trängsel kommer i högre grad att få stå tillbaka för platser där du är helt omringad av vidunderlig och häpnadsväckande natur, säger Estelle Giraudeau, Managing Director Northern Europe, Club Med.

1. Hiking genom regnskogen i Guadeloupe

För dig som trivs som allra bäst i regnskogen är ett besök till Guadeloupes trollska djungler ett måste. Vandra genom frodig vegetation och bada i häftiga vattenfall i ett tropiskt landskap utöver det vanliga.

Flygtid: Cirka 17 timmar
Bo: på Club Meds resort La Caravelle på Grande Terre. En av Guadeloupes två huvudöar, med bekvämligheter så som en strandlounge och roliga aktiviteter för hela familjen.

Guadeloupe

2. Upptäck undervattenfall på Mauritius – optisk synvilla eller underverk?

Vid sydvästra hörnet av denna tropiska paradisö finns ett av världens mest fantastiska naturfenomen att bevittna. Nämligen de spektakulära undervattens-vattenfallen. Ett av naturens mest mytomspunna mirakel som uppstår av en kombination av ojämn havsbotten, ojämn densitet i havsvattnet och sand som tvingas bort från platåer av strömmar i havet. Det hela bildar en dramatisk vy som bäst upplevs från helikopter.

Flygtid: Cirka 12 timmar
Bo: på Club Meds resorter La Plantation d’ Albion eller Albion Villas som båda är inbäddade i grönska och magisk mauritisk miljö.

3. Turkosblått vatten och paradisstränder – Seychellerna är ö-rikenas ö-rike

Seychellerna är för dig som söker oförstörd natur, vita sandstränder och som vill ha en semester i total harmoni med natursköna vattenlandskap. Här är snorkling, fridykning och SUP-yoga några av aktiviteterna som med fördel utförs i någon av de turkosa lagunerna och vikarna.

Seychellerna

4. Känn historiens vingslag och upptäck cenoter i Yucatan

Upptäck mayafolkets natursköna del av Mexiko. Här blandas vita naturstränder med pyramider från 900-talet och världens näst största korallrev med outforskade grottsystem. Yucatanhalvön har en magisk natur som även inrymmer de spektakulära cenoterna. Dessa var enligt mayaindianerna heliga källor och passagen till underjorden. Att besöka någon av dessa tusentals grottor är en aktivitet utöver det vanliga och bli inte förvånad om du är med om ditt livs naturupplevelse.

Flygtid: Cirka 12 timmar
Bo: på Club Meds resort Club Med Cancún Yucatán med ett omfattande utbud av aktiviteter, vattensporter och även underbar mat för den som vill uppleva den mexikanska matkulturen.

Yucatan

5. Ta en simtur i en kristallklar underjordisk sjö i Dominikanska Republiken

Den tropiska nationalparken Monumento Natural Cueva Los Tres Ojos stoltserar med en underjordisk klarblå sjö som får även den mest erfarne äventyraren att höja på ögonbrynen. Om en simtur i den kristallklara underjordiska sjön inte är nog så kan den som vill även vandra upp för den majestätiska bergstoppen Picoduarte eller uppleva djungeln från en zipline. Eller varför inte utforska grottsystemet Cueva de las Maravillas? Dominikanska Republiken är ett naturparadis med något för alla.

Flygtid: Cirka 12 timmar
Bo: på Club Meds resort Michès Playa Esmeralda med bekvämligheter så som flertalet restauranger i toppklass, fyra olika boutique-semesterbyar och en storslagen natur precis utanför dörren.

Läs också Reseguide: Sju unika hotell som gör dig ett med naturen

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.