Litet vardagsrum? Här är 6 tips för att få det att kännas rymligare

Foto: Unsplash

Tycker du att ditt vardagsrum känns trångt? Oroa dig inte. Du kanske inte kan ändra storleken på ditt vardagsrum, men du kan ändra på hur ditt rum upplevs. Här är 6 effektiva tips och tricks för hur du kan få ditt vardagsrum att kännas mycket rymligare.

1. Undvik mörka färger

Mörka färger får saker att se mindre ut. Om du vill att ditt vardagsrum ska upplevas som rymligare är det bättre att satsa på ljusa färger. Vita eller ljusa väggar i kombination med mestadels ljusa eller färgglada möbler kommer få det lilla rummet att kännas mindre instängt och mer trivsamt.

2. Använd dig av mönster och detaljerade motiv

Detaljerade mönster eller motiv kan få ett rum att se större ut än ett med tomma väggar. Leta efter repeterande mönstren och detaljerade motiv när du letar efter tapeter och tavlor att klä väggarna med. Om du vill skapa något själv för en mer personlig känsla men inte är säker på hur finns måla efter nummer poster hos Bimago.

3. Stora speglar

Speglar ger illusionen av ett större rum och är därför en av de enklaste sätten du kan få ditt vardagsrum att se större ut. De bästa speglarna för detta ändamål är stora speglar som kan fastmonteras på väggen. Du kan hitta speglar i massa intressanta former med olika snygga ramar. Du kan definitivt hitta en spegel som passar den stämning du vill skapa i rummet oavsett vad för stämning det är.

4. Investera i en eller flera stora mattor

En stor, men inte heltäckande, matta kan avgränsa ett utrymme och därför få det att kännas större. T.ex kan du avgränsa din soffa och ditt bord med en matta, eller så kan du placera en matta framför en bokhylla för att få det att kännas som sitt eget lilla utrymme.

5. Använd vägghyllor

Om vardagsrummet är fyllt med för många möbler är det lätt att det känns lite trångt. Genom att köpa vägghyllor kan du utnyttja väggutrymme och därför spara golvyta, vilket i sin tur kommer få vardagsrummet att kännas mycket större. I ett litet hus är flytande hyllor där du kan lagra saker din bästa vän eftersom du inte vill lämna saker i ett redan trångt utrymme. Investera i några bra vägghyllor som kan fungera som både dekor och är funktionella för att fria upp plats.

6. Montera TV:n på väggen

För många är en TV i vardagsrummet ett måste. Om du har för litet utrymme vill du inte att TV:n ska ta upp onödig plats, och därför är en väggmonterad TV ett självklart val.

Ditt hem ska inte behöva kännas snävt bara för att det är litet. Med rätt designval kan du skapa en mysig atmosfär i ditt vardagsrum snarare än en kvävande en. Ett litet vardagsrum med rätt dekor kan vara precis lika snyggt som ett större ett, även om det kanske inte finns plats för lika många möbler, saker och gäster. Använd dessa tips för att göra ditt lilla vardagsrum öppet och levande!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.