Reseguide: Sju unika hotell som gör dig ett med naturen

Längtan efter att få komma nära naturen har fått en större betydelse vid vårt val av semester. Närhet till naturen passar både för den som vill komma iväg för avkoppling och hitta ett inre lugn men även för den mer äventyrslystna resenären.

Runt om i världen finns det nu flertal unika hotellkomplex som anammar längtan att få komma närmare naturen. Vi tipsar om sju favoriter i Europa.

1. Sverige – Treehotel

På svensk mark finns hotell som kan ge en otrolig naturupplevelse. En vistelse till Treehotel utanför Boden i norra Norrland ger en boendeupplevelse som skapar ett nytt synsätt på den svenska naturen. Här bor man på cirka fem meters höjd i lyxiga trädkojor. Det finns olika rum med sin helt egna unika prägel – gemensamt är att de är högt bland tallarna och omgivna av orörd norrländsk natur. Treehotel passar de som vill komma ut i stillhet och ta en avslappnad paus i vardagen. För den mer rastlöse finns även flertal friluftsaktiviteter såsom heldagsvandring, paddla havskajak eller varför inte åka på älgsafari.
.
2. Finland – Kakslauttanen Arctic Resort

I vårt nordiska grannland Finland kan du uppleva sagolikt norrsken i glas-igloos på hotellet Kakslauttanen Arctic Resorts. Kakslauttanen Arctic Resorts ligger i finska Lappland, 250 km norr om polcirkeln, och erbjuder det lilla extra. Att spendera natten i detta arktiska resort ger en oslagbar panoramavy över himmelen i deras glas-igloos. Trots en utomhustemperatur som kan ligga runt minus 40 grader och ha en bitande vind så bjuder dessa igloos en varm och behaglig miljö – med plats för två och även en bastu. För den aktivitetssugna har resorten flertal aktiviteter såsom hundsläde, isfiske och snöskotersafari.
.
3. Island – ION Adventure Hotel

Orörd natur, stjärnklar himmel och spännande utflykter – ett besök till Islands Ion Adventure Hotel är ett minne man sent kommer glömma. Enbart en timmes biltur från Reykjavik och alldeles intill nationalparken Thingvellir finner man detta alldeles särskilda hotell. Ion Adventure Hotel är inte enbart ett vackert beläget hotell med en atmosfär av ro utan är även nära till flertal upptäcktsfärder. Vandringsleder, vattenfall och naturliga varma källor är bara några få exempel på de aktiviteter som är möjliga i närheten. Efter en fullspäckad dag med utflykter är hotellet en perfekt oas för avslappning som erbjuder en utsikt över Islands norrsken.
.
4. Schweiz – Whitepod hotel

På en av bergstopparna i hjärtat av schweiziska alperna, enbart en timme iväg från Geneve flygplats, finns det unika hotellet Whitepod hotel. I en koloni av stugor i igloo-liknande design erbjuder Whitepod hotel en hotellupplevelse utöver det vanliga. Med en utsikt över alp-omgivningen och dalgången som finns nedanför bergstoppen ger detta hotell en harmoni och sällsynt närhet till Alpernas natur. För att göra vistelsen komplett finns restaurangen Les Cerniers för finsmakaren och även en spaavdelning alldeles intill hotellet.
.
5. Frankrike – Attrap’Reves

Södra Frankrike är fyllt av varierande natur av korallblått vatten, bergstoppar och pittoreska byar. Inte långt ifrån staden Marseilles finns hotellet Attrap’Reves, som ungefär betyder “fånga drömmar”. Här kan man uppleva en hotellvistelse på landsbygden i genomskinliga plastbubblor. De sex bubblorna som finns är utspridda på olika platser men har gemensamt en fantastisk vy över stjärnhimmeln. För att upptäcka mer av vintergatan ingår teleskop och stjärnkarta i hotellvistelsen. Inte behöver man oroa sig för insynen heller, för att komma till varje bubbla behöver man gå en privat stig vilket skapar en avskildhet.
.
6. Norge – Juvet Landscape Hotel

Vi vet sen tidigare att vårt grannland Norge har en magisk natur. I landskapshotellet Juvet blir detta särskilt tydligt. Omgivet av skog, berg och vattendrag är Juvet det första landskapshotellet i Europas. Hotellet ligger på kusten i nordvästra Norge intill staden Ålesund och erbjuder nio olika hytter som genom glasväggar gör en ett med naturen. Jensen och Skodvin står bakom den helt unika arkitekturen och menar att landskapshotellets vision är att möjliggöra en närhet och harmoni med naturen utan att störa dess naturliga habitat.
.
7. Sverige – Hotell Utter Inn

Det finns faktiskt ett billigt alternativ på nära håll. Utter Inn, ankrad nära Amundsgrund utanför Västerås, ser ut som en bastuflotte men är häftigare än så. På den 25 kvm stora flytbryggan finns möjlighet till sol och bad, kanske en stunds avkoppling med en god bok eller varför inte ta en rofylld färd med hotellets gummibåt till någon av de närbelägna, obebodda öarna. Nedanför flytbryggan finns ett sovrum, tre meter under vattenytan, med panoramafönster åt alla håll. Sikten kanske inte är lika imponerande som i Karibien, å andra sidan är priset mer attraktivt. En natt kostar cirka 1 200 kr per person.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.