Fem tips för att spara pengar på resan

Sommaren är här och nu drar det ihop sig för semester. Ibland är det svårt att få ihop budgeten för den där drömresan som man så gärna vill boka. Men ge inte upp ännu, här kommer några av de bästa tipsen för att spara på slantarna och samtidigt maximera sina reseplaner.

FullSizeRender
Resan blir oftast roligare om man lyckas spara in på onödiga kostnader.

Ska du på bilresa? Reservera bilen långt i förväg
Det kan vara stor skillnad på priset beroende på när man bokar sin bil. Genom att försöka estimera bilbehoven några månader i förväg kan man spara många procent och ändå avboka i sista minuten.

Använd ett betalkort med bra reseförmåner
Varför inte passa på att samla poäng medan du reser? Det finns många betalkort som ger särskilda förmåner för just resor – kanske har du redan ett som du kan använda. Ibland kan man även betala resan med kortet och få någon hotellnatt på köpet!

Airbnb resa – förhandla ditt boende 
Ja – det går faktiskt. Hur du frågar spelar roll, precis som din timing. Antingen frågar du långt i förväg innan massa bokningar börjar trilla in, eller så frågar du dagarna innan din weekendresa när de fortfarande har lediga rum eller hus.

Hotellresa – ring veckan innan och fråga om avbokningar 
Det är inte ovanligt att folk avbokar sina rum, och inga hotell vill ha lediga rum. Därför rear de ofta ut rummen antingen via internetsajter som hotels.com men ännu bättre är ibland att ringa och kolla! Allt kommer inte ut på nätet och har du något favorithotell så kan det vara det bästa knepet.

Flexibelt resedatum – håll utkik efter sista minuten deals
Har du möjlighet att vara flexibel med datum och tider så har du mycket att tjäna. Håll utkik efter sista minuten deals på resesajter – det brukar dyka upp både paket och separata flyg och hotell. Kan du flyga på lite off-peak tider så undviker du förmodligen även de värsta folk- och trafikmassorna.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.