Recept världens bästa köttfärssås – en riktigt god och smakrik bolognese

Sophie Björkman serverar receptet på en riktigt god och smakrik bolognese. Perfekt för att lyxa till matlagningen både till vardags och helg. Voila!

Söker du recept på en väldigt god köttfärssås? Hur länge har man inte varit jakt på den bästa köttfärssåsen? Idag får vi Sophie Björkmans favorit recept på en jättegod köttfärssås och vi lovar att det smakar riktigt gott för hela familjen!

Världens bästa köttfärssås

Är du på jakt efter världens bästa och godaste köttfärssås! Då har du hittat rätt. Idag bjuder vår matskribent på hennes favoritrecept när det kommer till en smakrik och riktigt god köttfärssås, även kallad bolognese. Tycker du att det är för många ingredienser så skippa några och ta det du har hemma som du gillar.

Recept på köttfärsås

[recipe servings=”4 portioner” time=”2.5h (med 2h att puttra)” difficulty=”Lätt” description=””]
[recipe-ingredients]

  • 500 g blandfärs
  • 80 g pancetta 
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 morot, tärnad
  • 2 stjälkar bladselleri, tärnad
  • 3 stora kastanjechampinjoner
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad
  • Två tomater, hackade
  • 2 msk tomatpuré 
  • 2 tsk torkad oregano 
  • 1 lagerblad
  • 1,5 dl rött vin
  • 2 dl kalvfond, 5 dl vatten (kokande) samt 2 msk kalvfond. Använd sedan bara två dl.
  • 1 lagerblad
  • Salt (efter smak)
  • Peppar (efter smak)
  • Olivolja att steka i
  • 1 tsk socker
  • Färsk timjan att toppa med
  • Parmesan att toppa med
  • Spaghetti för fyra personer

[/recipe-ingredients][recipe-directions]

  1. Börja med att steka färsen i en stekpanna. Lägg färsen i en skål och stek därefter pancettan i samma stekpanna
  2. Hacka och tärna alla grönsaker
  3. Stek selleri, lök, vitlök, morot och champinjoner i en gryta med rikligt mycket olja i, tills de tagit färg
  4. Tillsätt tomatpurén samt den torkade oreganon
  5. Häll därefter i vin, fond, salt och socker och låt koka upp
  6. Lägg sedan ner de hackade tomaterna och rör om allting 
  7. Låt puttra utan lock på låg värme i cirka två timmar, titta till såsen då och då så att den inte känns för torr. Häll isåfall i mer vatten
  8. Koka pasta enligt anvisningar
  9. Toppa färsen med timjan och rikligt av parmesan

Köp dina ingredienser t.ex. via Ica eller Mathem.

[/recipe-directions][/recipe]

Vill du ha mer smarriga recept så kika här!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.