Mi Ridell är föreläsare och expert inom retorik och kroppsspråk.

Karriärexperten: 10 tips om hur du lyckas med dina digitala möten

Att ha kunskap om och kunna läsa av kroppsspråk har varit väsentligt för vår överlevnad i alla tider. Eftersom vår hjärna reagerar på samma sätt nu som den gjorde på stenåldern, finns det viktiga saker när det gäller kommunikation och kroppsspråk att tänka på när alltfler möten sker via skärmar.

Checklista inför/under digitala möten:

1. BAKGRUND/LJUS
Se till att du har en neutral bakgrund så de du pratar med inte börjar intressera sig för ”fel saker”. Se till att du har tillräckligt med belysning så att du syns ordentligt.

2. KAMERAN
Se till så att du inte har kameran för lågt så du  ”tittar ner” på de du talar med, men ha inte heller kameran för högt så det upplevs som  att du ”ser upp” till dem.

Se till att ha kameran i ögonhöjd.

3. FÖRBERED DIG!

  • Se till att du följt tips 1 och 2:-)
  • Testa mikrofonen/ljudet.
  • Se till att allt är laddat så du inte letar laddare mitt i samtalet.
  • Kolla wifi uppkoppling och stäng av övrigt som kan störa.

4. KLÄDSEL
Även fast du är hemma, så är du ”på jobbet”. Tänk på hur de du talar med upplever dig i bild. Undvik skrikiga mönster, tröjor med text och annat som kan ta uppmärksamhet från det du vill säga.

5. HÅLLNINGEN
Tänk på din hållning även när du sitter i skärm-möten.  Sjunk inte ihop utan sitt rak i ryggen och gärna lite framåtlutad. Det ger ett engagerat intryck.

6. RÖSTEN
Eftersom du följt tips nummer 3 vet du att din mikrofon funkar. Tala tydligt och i en normal samtalston

7. LYSSNA!
Avbryt inte andra, utan lyssna och lyssna in. Extra viktigt om ni är flera i mötet.

8. LE!
Ett leende smittar andra och avväpnar! Det tillför energi både till andra och dig själv ( din kropp tror att du är glad när du drar upp smilbanden och du får då en dusch lyckohormoner)

9. VISA HÄNDERNA!
Trots att ni bara kommunicerar via en skärm så försök att visa händerna. När andra kan se dina händer uppfattas du mer trovärdig. Det har med vår stenåldershjärna att göra.

10. VAR NÄRVARANDE!
Vi tror att det inte märks att vi kollar mobilen under digitala möten/telefonmöten, men faktum är att det gör det. När vi är totalt närvarande och koncentrerade på den/dem vi talar med blir utfallet det optimala.Inte som att ses IRL med alla de extra dimensioner som det tillför, men så bra det kan bli.

 

Kort om Mi Ridell
Mi Ridell är föreläsare och expert inom retorik och kroppsspråk. Hon är en väl anlitad talare som ger kunskap om hur retorik och kroppsspråk skapar framgångsrika affärer.

Med över 30 års erfarenhet från teaterscenen, film och TV samt studier i retorik och kroppsspråk, däribland av den amerikanska FBI-agenten Joe Navarro, har Mi de senaste åren arbetat, föreläst och gett utbildningar inom kroppsspråk, retorik och presentationsteknik. Hon väver samman erfarenheter från att ha coachat personer inom försvar och polis till hur hon genom skådespeleri erfarit vikten av det ickeverbala språket, vårt kroppsspråk, till en unik form av retorik som hjälpt tusentals människor att nå sina mål.

Mi arbetar också som moderator och är författare. År 2016 släppte hon tillsammans med Lucas Bruhn boken ”Kroppen ljuger aldrig: konsten att tala kroppsspråk”. En praktisk handbok som lär läsaren både förmågan att själv uttrycka sig, som att kunna tolka och lyssna in andra.

Hennes podd heter ”Om kroppsspråk med Mi Ridell” och den finns på Poddtoppen, Acast, Spotify etc.

Mi Ridell är föreläsare och expert inom retorik och kroppsspråk.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.