Håll värmen utan att få hål i plånboken

I år riskerar svenskarna en dyr vinter när el- och värmepriserna når nya rekordhöjder. Med dessa enkla knep kan du spara en hel del pengar under vinterhalvåret.

Europas energipriser förväntas skjuta upp i höjden, vilket får många att välja en varm stickad tröja framför några ytterligare grader på elementet. Som tur är har vi några bra tips för dig som kan spara lite pengar på el- och värmeräkningen.

Tio gånger mer kostnadseffektiv

Enligt Tado som tillsammans med Gemserv tittat på olika scenarier för uppvärming så är en smart termostat tio gånger mer kostnadseffektiv när det kommer till att minska utgifterna för uppvärmning i våra hem jämfört med andra metoder. En smart termostat har visat sig kunna sänka uppvärmningskostnaderna med i genomsnitt 22 procent. Tittar man exempelvis på ett typiskt svenskt parhus med tre sovrum kan sänkningen röra sig om i snitt 8 976 kronor per år.

Även om smarta termostater är kostnadseffektiva pekar rapporten samtidigt på att isolering, solpaneler och värmepumpar alla är viktiga metoder för att spara energi och värna om miljön. För att uppnå högre besparingar och klimatmål till 2050 kommer alla dessa åtgärder att behöva användas parallellt.

– Smarta termostater erbjuder inte bara det mest övertygande sättet att spara pengar och energianvändning, kostnaden för att införskaffa och arbetet med att installera dem är också lågt. Detta är ett viktigt sätt för hem att minska sin koldioxidförbrukning och sänka sina energiräkningar, säger Christian Deilmann, medgrundare och CPO för tado° som tillverkar smarta termostater.

Om tado°

tado ° är Europas ledare inom intelligent klimathantering i hemmet. Företaget grundades i München, 2011 och med 180 anställda omformar tado° hur energi förbrukas, vilket leder till mer komfort, besparingar och välbefinnande hemma.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.