Dejtingsappen för generation Z lanserar i Sverige

Dags att kavla upp ärmarna och stretcha tummen, för nu kommer en ny, het dejtingapp till Sverige. Nu lanseras nämligen den isländska dejtingappen Smitten. Alla kärlekstörstande singelsvenskar får ett nytt spännande alternativ till onlinedejting.

Appen riktar sig till generation Z och blandar spel, underhållning och dejting för att öka engagemanget och kickstarta konversationer.

Islands största dejtingapp

Smitten är idag Islands största och Danmarks näst största dejtingapp. Som siktar på att ge dejtingapparna även i Sverige en rejäl match. Särskild i kampen om de unga användarna. Sedan lanseringen för två år sedan har Smitten haft en kraftfull tillväxt i både antal användare och interaktioner. Och totalt har användarna svept över 200 miljoner gånger i appen.

Enklare att starta en konversation 

För att undvika kallprat och samtal som inte leder någonstans gör Smitten det enklare att starta en konversation genom användning av spel, interaktiva profiler och andra sätt att bryta isen. Smitten bjuder på så sätt in sina användare till roliga konversationer av hög kvalitet oavsett deras konversationsförmåga. Statistik visar att mer än 60 procent av matchningarna på Smitten resulterar i en interaktion. Att jämföra med 11 procent hos den branschledande dejtingappen Tinder*.

– Smitten handlar inte bara om att gå in i en relation eller att hitta sin nästa dejt. Vi vill sprida glädje och spänning hos alla unga singlar i Sverige som kräver en bättre dejtingupplevelse online, säger David Simonarson vd och medgrundare på Smitten.

Smitten lanseras i Sverige

Efter två succéfyllda år i hemlandet Island och därefter i vårt kära grannland Danmark, lanserad Smitten nu i Sverige. Smitten är idag Islands största och Danmarks näst populäraste dejtingapp. Anledningen till att de väljer Sverige som näst på tur beror på unga svenskars höga standard när det kommer till onlinedejting. Gen Z växte upp i den digitala världen och är vana vid att bli underhållna på det sättet, men har också högre krav än tidigare generationer haft – vilket också visar att de äldre dejtingapparna inte längre gör jobbet.

– Vi är optimistiska och tror att svenskarna kommer falla handlöst för Smitten, säger David Simonarson.

Vill du läsa mer? Klicka här.

Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.