Hälsoexperten: Boosta vardagsmotionen och kom igång med träningen

Smygstarta höstens träningssäsong redan nu med de här härliga tipsen

Vardagsmotion är en viktig del av vår vårt allmäna välbefinnande. Till vardagsmotionen räknas all fysisk aktivitet som inte är träning som till exempel gå eller cykla till och från jobbet. Här kommer våra bästa tips och hjälpmedel som underlättar och ger dig bästa förutsättningarna inför hösten.

Starta dagen med yoga

Morgonyoga är en härlig start på dagen

5-7 minuter gör stor skillnad för för att behålla lugnet och medveten närvaro under dagen. Börja med långa djupa andetag, följt av mjuka rörelser för hela kroppen som några solhälsningar, triangeln, katt-kon, sittande framåtfällning och höftlyft. Avsluta liggande med ena handen på bröstkorgen och den andra på magen, ta djupa andetag och sucka ut utandningen.

Yogamatta Utgå från dina behov. Ska den användas hemma eller behöver du en resematta som är smidig att ta med till hotellet eller olika yogacenter? Var noga med att mattan har bra grepp och är miljövänlig.

Sköna kläder Oavsett om du har pyjamas eller speciella kläder är det bra att ta något kroppsnära. Undvik stora bylsiga plagg som hänger i ansiktet eller är i vägen. Ta gärna med en varmare tröja till avslappningen.

Onlineyoga Yoga, fitness och meditation på nätet. De flesta plattformar har prova-på-period så du kan prova flera olika innan du bestämmer dig. Upptäck din favorit av olika yogastilar som ashtanga, hatha, eller vinyasa.

Promenera mera

Promenader är perfekt för att rensa tankarna mellan möten

Promenader är perfekt vardagsmotion för att ta sig till och från jobb eller skola. Lägg in luckor i kalendern sträck på benen på lunchen eller istället för sittande möten. Tricket för att lyckas är att minimera hinder och skapa rätt förutsättningar. Förutom att ge dig själv ordentligt med tid kan dessa härliga prylarna hjälpa när det blir mörkare utanför fönstret.

Fitbit Räkna steg och fira dina framgångar med ett aktivitetsarmband. Finns även med GPS och möjlighet att mäta olika aktiviteter som löpning, cykling.

Rains ryggsäck En bekväm ryggsäck är perfekt för att underlätta vardagen. Med smarta fack finns plats för allt från regnjacka till matlåda, dator och ombyte. Dessutom vattentät, skön och snygg.

Hörlurar Investera i ett par bekväma, trådlösa lurar som laddar snabbt. Perfekt för ljudboken, podcasten eller telefonmötet.

Cykelpendla

Cykelpendling är härlig vardagsmotion

Denna vardagsmotion fick sig ett rejält uppsving under våren när fler och fler ville undvika att trängas i kollektivtrafiken eller på vägarna. Oavsett om du har fler mil enkel väg eller lite härlig stadscykling så är det alltid bra att ha grejer du trivs med.

Hjälm Satsa på en variant som passar dig och dina behov. Viktigast är att den är bra kvalité och passar din huvudform för att öka din säkerhet.

Lås x 2 Den rutinerade cyklisten använder dubbla lås för att undvika stöld. Ett till själva ramen och det andra till framhjulet. Ett starkt och säkert cykellås är en viktig investering. Bygellås och kedjelås nämligen väldigt svåra för tjuven att klippa sig igenom.

Smarta lampor Cykla säkert med avtagbara lampor med usb-laddning och slipp krångla med batterier. Med bra lampor ökar synligheten och säkerheten i traffiken.

Spendera helgen i naturen

Fyll helgen med utflykter och picknick

Äntligen helg och då längtar vi ut! Samla ihop familjen eller kompisgänget, packa picknicken och ge er ut till skogen eller något härligt naturreservat. Andas frisk luft samtidigt som ni umgås och promenerar. Regn eller sol spelar ingen roll, se bara till att ha bekväma grejer som funkar.

Packbart regn set Vatten- och vindtätt set med jacka och byxor som är lätt att packa ihop kan rädda vilken regnig dag som helst. Setet packas lätt ihop i en anpassad påse i en av jackans fickor.

Vandringsskor Satsa på ett par lätta och slitstarka skor som du kan ha länge. Gärna med plats för extra strumpor eller varm sula för “lager-på-lager” tänk även på fötterna.

Picknick-kit Smidiga set med allt du behöver för utemåltiden. Lätta att packa och bära med sig. Dessutom är de både miljövänliga och lätta att hålla rena.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.