Günters korvar och tjeckiska ölen Pilsner Urquell gästspelar på Tjoget

Vill du käka korv på krogen? Den 9 juni flyttar den kända korvkiosken Günters korvar in på Tjoget och krokar arm med världens första pilsnermärke Pilsner Urquell.

DSC01450_2_FIX
Günters korvar på Karlbergsvägen 66 i Vasastan är en klassiker i stan.

Pilsner Urquell lanserar konceptet “The Originals” och först ut i raden av samarbeten är den omtalade korvkiosken Günters Korv som fått stockholmare att vallfärda till Vasastan sedan 80-talet. 

Konceptet The Originals rivstartar med ett samarbete med ett riktigt original inom matvärlden, som fått stockholmare att vallfärda till Vasastan sedan 80-talet: Günters Korv. Denna korvkiosk må se liten och enkel ut men har hittat in i mångas hjärtan med sin rejäla korvmeny och har uppnått kultstatus med recensioner som ”Magi i munnen” och ”Utan tvekan Sveriges bästa korvmoj”.

Den 9 juni kör Günters Korv ett unikt gästspel på Tjoget. För första gången någonsin kommer gäster kunna äta Günters populära korvar samtidigt som de sippar på en Pilsner Urquell.

Korvmenyn för dagen har tagits fram särskilt för att passa extra bra till pilsnern. Det kommer serveras importerade korvar från världens alla hörn, men även vegetariska alternativ.

Utöver det allra bästa från Günters Korv kommer även öltunnor med ofiltrerad Pilsner Urquell finnas på plats under dagen. En ny tunna öppnas varje hel timme så att gäster får möjlighet att uppleva den färska smaken av en Pilsner Urquell som tappats upp i tunnorna i hemstaden Plzeň i Tjeckien bara dagar innan eventet.

Pilsner Urquell och The Originals
Pilsner Urquell vars namn betyder ”Pilsner från den ursprungliga källan” bryggs än idag på samma vis som för över 170 år sedan och uppskattas för sin friskhet och fina humlebeska. Idag består ungefär 90 % av världens öl av varianter av detta originalrecept på ljus lager.

– Vi brygger vår öl på samma sätt idag som vi alltid gjort, och eftersom vi är världens första pilsner får man väl ändå lov att kalla oss ett riktigt original. Därför hade vi en idé om att kroka arm med andra original från olika områden och göra spännande samarbeten med dem, berättar Christoffer Cavalli-Björkman, Brand Manager för Pilsner Urquell.

The Originals är ett långsiktigt koncept där Pilsner Urquell samarbetar med människor inom olika hantverksområden som alla gör något originellt. Från mat till konst och allt där emellan.

Günters Korv gästspelar på Tjoget söndagen den 9 juni kl 13-16 med ett begränsat antal korvar – först till kvarn!

Adress: Hornsbruksgatan 24,

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.