Ta din plats i måncirkeln!

Nymånecirkeln handlar om drömmar. Om att våga ta sats och hoppa, säga högt vad du önskar. Dela din innersta längtan, dina begär högt. Hur pinigt ojantelagiga det än må vara.

Månens kraft har i alla tider fascinerat oss och har rötter i många kulturer. När jag gick över tiden i min första graviditet fick jag ofta höra ”vänta bara till fullmånen då kommer han!”.

Förutom att det finns berättelser om barnmorskor som lugnt förlitat sig till ebb och flod i barnafödslar verkar fullmånen även komma med rubbad sömn, fler larm till polisen och inställd yoga praktik i väntan på att fullmånen ska ebba ut.

Inom astrologi står månen för yin, skuggsidan av oss. Hon ökar vår intuition, det omedvetna, mottagliga och våra djupa känslor. Här står nymånen för det nyskapande och fullmånen för det avslutande.

Samtidigt som ett upplevt intresse för månen tycks öka igen, växer en kollektiv längtan i att mötas på ett djupare plan, utan masker och artiga fraser. Mötas på en plats där det finns tid och utrymme. Gemenskap och kraft. Cirklar är skapade i den andan. Cirklar där vi möts på det sättet, direkt i kärnan. Med all tid i världen. Men kanske finns också en längtan efter någonting mer? Efter kraft. Och magi. Och där kommer måncirklar in.

För månen bär på en föränderlig energi och mjukt pockande mystik. Precis som vi.

Mötas i en cirkel som följer månvarvet
Det låter lite mystiskt eller hur. Lite hemligt och kanske lite heligt. Möjligtvis lite svårt att greppa taget om?

Måncirklar handlar om att återknyta banden med sin egen spiritualitet och närvaro. och också låta sig återknytas till andra, i en alldeles tillåtande gemenskap, där allt får plats. Här bjuder vi in till ett släppande och vi låter frön av stora eller små drömmar lämna en hårt knuten hand och landa i marken. Redo att förverkligas.

Vi har ett grundläggande behov av att samlas i kärleksfull samhörighet.

Ta kontakt med sig själv och andra i trygghet och lugn. Känslomässig kontakt. Känna in, dela, lyssna, tystna, skriva, reflektera, släppa och skapa.

Månens faser – ett löfte om trygg transformation
När månen och solen är på samma bana så ser vi den nyskapande nymånens skära. Eller snarare ser vi faktiskt ingenting av månen just då, men vi vet att hon gömmer sig där, i skuggsidan. Nymånecirkeln handlar om drömmar. Om att våga ta sats och hoppa, säga högt vad du önskar. Dela din innersta längtan, dina begär högt. Hur pinigt ojantelagiga de än må vara.

Ur ett energetiskt perspektiv öppnar nymånen portalen mellan det osynliga och det synliga. Mellan det medvetna och det omedvetna. Vår individuella intuition blir allt starkare, vilket gör det lättare för oss att se våra drömmar och visioner klarare. Vi planterar frön, i alla tänkbara former och storlekar. Man kan också säga att man ger sina manifestationer till den där gömda nymånen som tar med sig dem genom månvarvet vidare in i fullkomligheten av en fullmåne.

Under en nymånecirkel handlar det om drömmar och manifestationer.

Gå in i drömkärnan
Ibland har vi knappt reflekterat över våra personliga drömmar och förhoppningar – än mindre sagt dem högt. Men här får vi chansen att skala bort alla skeptiska ”hur” och andra krokben. Vi går direkt in i kärnan. Drömkärnan. Alla önskningar får finnas och så länge dina manifestationer kommer ur en sann, autentisk källa i dig finns nymånens kraft där att ta dig dit helst du vill.

Under fullmånecirkeln tar vi chansen till utrensning och släpper taget.

Vad håller du krampaktigt taget om som inte längre gynnar dig? Det är lätt att förblindas av det där vi släpar runt på, lätt att vänja sig eller låta det skava någonstans i bakgrunden, som en illa gnisslande ton.

Lysa som en lampa
Under fullmånen samlas vi för att lysa med en stor lampa på det där gamla gnisslet som skaver. Det handlar om att knyta ihop säcken, sätta punkt och släppa taget om det som hindrar oss från att växa och stå i vår kraft. I denna fullmånecirkel möts vi i full närvaro, respekt och också glädje över att äntligen få släppa taget och kunna öppna dörren till någonting nytt.

Fullmånen tar med sig våra ord, våra historier och tillsammans med henne försvinner dom in i ett månvarv. Och bleknar bort.

Kraftfullhet
I mina utvärderingar av måncirklar har ett ord alltid lyst extra starkt – kraftfullhet.

  • Det är kraftfullt att mötas i en cirkel, och tillsammans ta vara på månens energi.
  • Det är kraftfullt att önska högt och att släppa taget i en ritual.
  • Och det är modigt att möta sig själv och andra, i närvaro och mystik.

För dig som är nyfiken kommer jag hålla måncirklar på Östermalm i Stockholm under våren. Vi bjuder in till att manifestera och släppa, fria från bekvämlighet, krokben och ursäkter. Ta din plats i någon eller båda cirklarna, kom som du är och ta del av kraftfullheten, gemenskapen, närvaron och mystiken.

Fullmånecirkel “Supermoon” Release
Datum: 8 april
Tid: 18-21
Plats: Yogamana på Danderydsgatan 2, Stockholm
Kostnad: 550:-
Hur: kom som du är, du behöver inte ha någon erfarenhet eller veta någonting om månen, yoga eller cirklar. Vi möts där vi möts och det blir en fin och kraftfull kväll. Ha mjuka kläder och ta med penna och block.
Anmälan görs via [email protected]

Nymånecirkel – Reset och manifestation
Datum: 22 april
Tid: 18-21
Plats: Yogamana på Danderydsgatan 2, Stockholm
Kostnad: 550:-
Hur: kom som du är, du behöver inte ha någon erfarenhet eller veta någonting om månen, yoga eller cirklar. Vi möts där vi möts och det blir en fin och kraftfull kväll. Ha mjuka kläder och ta med penna och block.
Anmälan görs via [email protected]

Reikirossi erbjuder healingtekniker inom Reiki och yoga i studio, hemma eller på ditt kontor.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.