Vad är det för reklam vi exponeras mot egentligen?

Vår livsstilsskribent Philip Otter reflekterar över dagens reklam och dess inverkan

Jag har reflekterat om vad som håller på att hända med vår värld. Igår kväll tittade jag på en svensk serie på Viafree. Av cirka tio reklamfilmer som visades i reklampauserna var 4-5 spelbolag som kommunicerade möjligheten att vinna massa pengar.

2-3 av dem var lån- och kreditföretag som kommunicerade hur enkelt det var att ta lån utan säkerhet. Sist men inte minst var två reklamfilmer om alkohol och hur gott och trevligt det är att dricka.

Är det bara jag som känner en rädsla för vad som håller på att hända? Är detta budskapet vi skall exponeras för när det finns så mycket annat och sundare där ute i världen?

Företagen som vi exponeras mest mot är de som uppmuntrar till överkonsumtion av alkohol, höga belåningar, eller att helt enkelt spela bort dina pengar. När man inte har några lån eller krediter får man dessutom mejl skickat på posten ungefär tre gånger i veckan.

Till viss del tror jag att detta är en av alla saker som bidrar till psykisk ohälsa, stress, personlig konkurs, missbruk och en känsla av att aldrig räcka till.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.