5 ställen att gå till för en bra AW i Stockholm

Tranan på Odenplan. Foto: Storkholm Photography

Letar du efter en bra plats för AW i Stockholm? Vi har sammanställt en guide med tips på ställen att gå till för en bra AW i Stockholm – oavsett om du bara vill ta en öl, gå på dejt eller äta mat.

Om du befinner dig i centrala Stockholm och det börjar rycka i AW-nerven är här några riktiga vinnare. Gemensamma nämnarna är en härlig atmosfär, sjyssta barer som öppnar för bra barhäng, och citynära läge.

1. Tranan

Tunnelbanestation? Odenplan
USP? Avslappnad källarbar, perfekt för en undanskymd dejt

Klassikern Tranan vid Odenplan har ett av stans äldsta barhäng en trappa ner. Baren erbjuder olika spelningar men man kan framförallt gå dit för att dricka eller äta något gott. Källarbaren bjuder på en avslappnad och gemytlig stämning.

2. Storstad

Tunnelbanestation? Odengatan
USP? Stor social bar som öppnar för barhäng

Storstad är en populär kvarterskrog som drar till sig allt från media- och finansfolk till turister. Det flesta kommer hit för barhäng då den stora baren har ett välsorterat utbud av vin, öl och drinkar. Ett perfekt ställe att ses för en AW eller senare drink.

3. Haymarket

Tunnelbanestation? Hötorget
USP? Amerikansk cocktailbar med internationell atmosfär

Det nya designhotellet Haymarket by Scandic ligger intill Hötorget och har även en restaurang, café och bar med amerikansk feeling. Cocktailbaren American tar en tillbaks till 1920-talet elegans med klassisk dekor. Baren har en internationell atmosfär och erbjuder bland annat en mängd olika cocktails och lättare måltider.

4. Nosh and Chow

Tunnelbanestation? Stureplan
USP? Härlig cityatmosfär och prisad design

Restaurangen Nosh and Chow är ett centralt beläget town house som har en populär bar en trappa upp. Baren har en cityatmosfär med hög stämning och prisbelönad design. Under sommaren är stället mycket populärt då gäster kan mingla och njuta av Dj: spelningar på innergården.

5. Tjalans

Tunnelbanestation? Stureplan
USP? Hippt ställe med dynamik

Den tidigare bardelen för Grand Escalier i Sturegallerian har blivit nyrenoverad och heter numera Tjalans. Baren har flera sköna miljöer där gästerna kan trivas och i fokus står musiken. Tjalans är dessutom ett bra alternativ för att starta en klubbkväll, men också om man bara vill njuta av ett hippt ställe med drag.

Nyöppnade Tjalans, en trappa upp i Sturegallerian är perfekt för drinkar och att fira in helgen, här vankas det AW-feeling från tidig eftermiddag. Foto: Stureplansgruppen

Vill du ha mer på stan tips? Kolla här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.