Inredningsdesignern tipsar: så skapar du din egen oas utomhus

I tider av social distansering gäller det att utnyttja varje del av hemmet till max. Har du turen att ha en trädgård eller balkong är mitt bästa tips att inreda som om det vore en förlängning av ditt vardagsrum.

Börja med att vända blicken nedåt – behöver underlaget en boost gör sig en jutematta ofta fantastiskt bra och är dessutom tålig. Saknas plats för en större sittgrupp kan det räcka långt med en skön fåtölj att dricka morgonkaffet i.

Välj gärna naturmaterial på dina utemöbler, rotting åldras vackert och får bara mer karaktär av lite väder och vind.

Ös på med sköna kuddar och textilier för en ombonad känsla. Växter är en given del av att skapa en mysig utomhusoas, och här är min devis “more is more” – men se till att välja lättskötta växter om du inte är en odlingsjunkie.

Ett vackert parasoll eller ett solsegel ger både skugga och en härlig inramning som andas franska rivieran. Sist men inte minst, är belysningen otroligt viktig för att skapa den rätta känslan i ditt uterum. Här finns en mängd spännande alternativ. Solcellsdrivna varianter är en personlig favorit då de är energisnåla och lätta att flytta runt.

Inred med belysningen som om du vore inomhus – både vägglampor och bordslampor gör sig fantastiskt bra utomhus, och mindre lyktor skapar den rätta stämningen till kvällen.

Saknar du tillgång till balkong eller trädgård? Inred en skön läshörna framför ett stort fönster, öppna upp på vid gavel och njut.

Välj gärna naturmaterial på dina utemöbler, rotting åldras vackert och får bara mer karaktär av lite väder och vind.

Läs gärna vår intervju med Amanda där hon berättar mer om hennes inredningsstil!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.