Dejtingexperten: Så har du kul på bröllop fast du är singel

Party solo - man känner sig aldrig så mycket singel som på ett bröllop omringad av par som bara är SÅ kära. Men det finns sätt att förbereda sig på och saker att tänka på för att ha roligare som singel på pariga bröllop. Vår dejtingexpert delar med sig av åtta tips.

Med sommaren kommer också alla sommarbröllop. Och visst, det är kul med de gifta och alla de andra par som tycker om varandra så mycket, men samtidigt kan det få dig att känna dig mer ensam och singel än någonsin. Men, du behöver inte slå dig ner ensam vid singelbordet i hörnet och bestämma dig för att ha tråkigt – här kommer åtta tips för dig som är singel!  

1. Reka lite innan. Hör med brudparet vilka som kommer, om det är nån som kanske har samma intressen som du. Hinta lite om att du vill sitta bredvid en annan singel och förhoppningsvis kommer du bli ihoptussad med någon annan singeldam eller singelherre! Se det då som ett kul socialt experiment med en blinddate mitt upp i allt!

2. Tips till den som inte vill gå ensam. Ordna en liten förfest och fråga värdparet om det finns andra i din närhet som är inbjudna. Du kan också planera en samresa eller berätta att du vill ha lite sällskap på vägen till festen.

3. Klä dig fint. Nu har du tillfälle att klä dig i det snyggaste som du har i garderoben. Ett bröllop berättigar också köpet av en ny klänning eller en ny smoking, och du kan ju inte rå för att du helt enkelt måste köpa ett par nya skor som passar till också. Passa på att ta en bild till din Instagram eller Tinderprofil när du är ditt snyggaste jag.

4. Våga mingla! Det blir förmodligen nån slags brudskål eller fördrink innan middagen. Gå fram och ta kontakt med några olika. Presentera dig, fråga hur de känner brudparet, småprata en kort stund, ursäkta dig och gå vidare. Det är inte så farligt och gör att man har nåt att återknyta till sen.

5. Göm dig INTE i telefonen. Även om samtalsämnena kanske tar slut under middagen med din bordsdam eller bordsherre så låt inte den stela känslan göra att du tar upp telefonen. Det är okej att det blir tyst och det är bådas ansvar att komma på samtalsämnen. Lyssna på andras samtal om du vill ta en paus från pratandet.

6. Spana efter andra singlar. Bröllopsfester är ett lysande tillfälle att fånga en flirt, eller till och med din livspartner. Spana runt efter andra singlar och ta kontakt. Ni har i alla fall en sak gemensamt 😉

7. Luta dig tillbaka och njut. Passa på att njuta av en kul och välplanerad helg utan att du har behövt organisera någonting. Ingen stress och inget ansvar. Bröllop är även kärlekens dag och det är fint att få vara med och fira en dag som bröllopsparet troligen kommer att minnas med glädje. 

8. Släpp loss. Passa på att njut extra av den fria tillgången på bra viner och champagne. Att vara lite salongsberusad på ett bröllop skadar aldrig och glöm inte att dansa loss på dansgolvet. Oftast släpper mångas spänningar efter middagen och man kan lära känna varandra på riktigt.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.