Inredaren Amanda Linnell: “Insnöad på gamla Hollywoodhus”

Vi presenterar vår nya inredningsexpert som berättar om personliga resan från inköpare till inredare och ger sina bästa inredningstips.

Amanda Linnell är inredaren bakom The Decorialist som hon startade under året som mammaledig. Vi gillar hennes unika stil som fokuserar på naturmaterial och kvalitet tillsammans med patina. “Hållbara material och tidlös inredning” är ledorden när hon hjälper sina kunder att hitta sin stil. 

Amanda Linnell bor i Stockholm med sin man och ettåriga sonen Leonard. Hon är uppvuxen med en mamma som jobbade på flygbolag vilket gjorde att familjen reste mycket så fort det var lov.

— Resorna födde en nyfikenhet och längtan att komma ut i världen. Efter gymnasiet hann jag plugga i Auckland, Paris och London för att till sist ta en bachelor i företagsekonomi på Uppsala Universitet.

Därefter började Amanda jobba som inköpare på H&M, vilket hann bli sju intensiva år innan hon startade The Decorialist under mammaledigheten med Leonard.

Amanda inspireras mycket av Art Deco, som är aningen eklektiskt (mycket djärva färger, mönster och geometriska former) blandat med naturmaterial.

— Även min man driver bolag och livet med två företag och en ettåring känns oftast som en rörig komedi där det alltid är lite för hög musik på i bakgrunden och båda har glömt att handla välling och toapapper.

Jag har alltid tusen projekt på gång samtidigt vilket min man kan bli galen på, det finns alltid någon vintagemöbel undangömd på balkongen eller under sängen, haha!

Berätta om ditt företag The Decorialist
— Det började med Instagramkontot @thedecorialist där jag samlade inspiration till egna projekt, men i takt med att följarskaran växte började jag ta mig an mindre inredningsuppdrag. Idag inreder vi allt ifrån små citylägenheter till stora kontorslokaler, och jag älskar variationen.

— Jag har aldrig varit en person som följer trender slaviskt, varken vad gäller mode eller inredning, utan går mycket på min magkänsla.

Den magkänslan ligger till grund för The Decorialist – hållbar och tidlös inredning med en rejäl dos “more is more” och vintagefynd.

Några av Amandas senaste projekt var att inreda två kontor i Stockholm city.

Vad gjorde att du tog klivet till att bli inredare?
— Sedan jag var liten har jag mer eller mindre medvetet försökt omge mig med saker som ger bra energi, och jag har alltid påverkats mycket av hur det ser ut runt omkring mig. Samtidigt har intresset för mode, design och vackra ting alltid funnits där. Steget från inköparjobbet på H&M till att bli inredningsdesigner kändes inte särkilt långt.

Vad betyder inredning för dig? Hur kan vi alla påverkas av en bra inredning?
— För mig betyder inredning väldigt mycket. Att trivas i sitt hem gör att kreativiteten kan flöda fritt, medan motsatsen kan dränera en på energi. Min inställning har dock alltid varit att det går att göra väldigt mycket med små medel, ofta räcker det långt med många gröna växter och några vackra textilier och kuddar.

Växter är nog min största guilty pleasure, jag älskar snittblommor och har verkligen inga gröna fingrar när det kommer till krukväxter så det blir lätt att det springer iväg där!

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
— Jag dras till naturmaterial och kvalitet men det får gärna ha lite patina, och jag köper mycket vintage, både privat och till kunder. Det är mixen mellan det nya och det patinerade som skapar ett unikt uttryck.

Om jag ska välja en era jag inspireras mycket av är det nog Art Deco, hellre lite för eklektiskt och vågat än för tillrättalagt och stramt.

Vad inspireras du av?
— Jag älskar att komma hem till mina vänner som alla har en unik och spännande stil, det inspirerar. Sen är självklart resor en stor inspirationskälla, där hotellen ofta står för en stor del av inspiration, som på Hôtel Bourg Tibourg i Paris där det känns som att komma in i en helt annan värld. Just nu är jag även väldigt insnöad på gamla Hollywoodhus, både inredningsdesignen och arkitekturen.

Tre enkla tips för den som vill hitta sin stil?

  1. Allt handlar om att du ska trivas i ditt hem. Börja med att göra en “Marie Kondo” – rensa ut och behåll bara det du verkligen gillar, och utgå från dessa saker när du köper nytt.
  2. Försök att inte titta så mycket på inredningstrender, leta istället på vintagesajter och i secondhandbutiker för att komma närmare din stil utan att påverkas av en viss trend.
  3. Fokusera på att leta efter favoriter i naturmaterial som trä, läder och sten, det är ofta hållbart både stilmässigt och kvalitetsmässigt. Addera färg och form i textilier, konst och personliga saker.
Amanda Linnell driver inredningsföretaget The Decorialist som erbjuder inredning både åt privatpersoner och företag.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.