Elektronik som passar hemmakontoret som handen i handsken

Det blir allt mer populärt att jobba hemifrån, något som förstås ställer högre krav på hemmamiljön. För att skapa en produktiv kontorskänsla finns det en hel del elektronik att ta hjälp av. Nedan kan du ta del av fyra tips som hjälper till att rusta upp hemmakontoret.

Dator och mobil för en krångelfri arbetsdag hemma
För de flesta som jobbar hemma är elektronik som dator och mobil två nödvändiga verktyg. För att få arbetsdagen att flyta på så smidigt som möjligt är det därför väl värt att investera i högfunktionell elektronik som underlättar för dig. Att sitta och arbeta från en dator som är lite för gammal och tenderar att haka upp sig adderar bara onödig irritation i arbetslivet. Steg nummer ett blir därför att se över din utrustning och göra investeringar där det behövs. Är du egenföretagare kan du dessutom dra av sådana köp i ditt företag, hur det funkar kan du läsa om hos mittforetag.se.

Unna dig riktigt bra kaffe och maxa produktiviteten
Vad vore en dag på jobbet utan riktigt gott kaffe? Enligt många, inte mycket att hänga i granen. Se till att ha en riktigt bra kaffemaskin hemma. I dag finns som bekant mängder av olika varianter där det debatteras kring om klassiska kaffebryggare, espressomaskiner eller kaffepressar är det ultimata valet. För att effektivisera koffeinintaget under arbetsdagen rekommenderas ofta espressomaskiner, då de är snabb, enkla att använda och lättdiskade. Är du osäker på vilket espressomaskin som passar just dig bäst, har expressen.se testat sju espressomaskiner på marknaden.

Foto: Unsplash

Gör egen juice för att öka ditt fokus
Föredrar du att hålla nere på koffeinet så finns det förstås mängder av andra drycker att inta, inte minst juicer. Intresset för att pressa egen juice har skjutit i höjden de senaste åren och kommit att bli riktigt trendigt. Inte undra på, juice innehåller vitaminer och antioxidanter vilka hjälper oss hålla fokus och bevara hälsan. Juice pressas bäst med hjälp av en råsaftscentrifug, som kommer i en rad olika varianter och modeller.

Du kan ta del av tester och bedömningar av råsaftscentrifuger på jämförelsesajter som testson.se, för att hitta en juicepress för hemmakontoret. Storlek, kapacitet, rengöring och prisklass är några faktorer att ha i åtanke.

Glöm inte bort rasten – sätt alarm för att pausa
När du jobbar hemifrån förändras den sociala aspekten av arbetet. Det är inte längre schemalagda raster som gäller, och inte heller kommer dina kollegor påminna dig om att pausa. Därför är det viktigt att du själv ser till att lite då och då få ett avbrott från pågående arbetsuppgifter till förmån för matintag eller kanske en rask promenad.

Ett smart tips för att få in rutiner är att göra upp ett slags dagsschema, där du planerar in tid för lunch och även mindre raster. Använd gärna en elektronisk timer eller sätt ett stående alarm på din telefon för att påminna dig själv. När klockan ringer är det dags att låta hjärnan vila.

Med en förhoppning om att du funnit tipsen ovan användbara, önskas avslutningsvis ett stort lycka till på hemmakontoret.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.