Duon bakom Spöktimmen petar ner Alex & Sigge från podcasttronen

Färska siffror visar att det nu står klart att Spöktimmen är Sveriges största kommersiella podd. De har därmed gått om poddveteranerna Alex & Sigge och knuffat bort duon från podcasttronen.

Färska lyssnarsiffror från Poddindex, en granskad och validerad mätvaluta för Sveriges poddar, är inkomna. Siffrorna visar att Spöktimmen med sina 683 544 lyssningar under vecka 43 hade nästan dubbelt så många lyssningar som tvåan “Alex och Sigge”, med 379 492 lyssningar under samma period. Därmed är Spöktimmen Sveriges största kommersiella podcast, och den näst största med Sveriges alla poddar inräknade. Jenny Berg och Linn Larsson är duon bakom succépodden.

Spöktimmen podd slog sitt tidigare rekord på 175 785 unika lyssnare

Spöktimmen slog därmed också sitt tidigare rekord på 175 785 unika lyssnare (vecka 21, 2020) med nästan 60 000 lyssnare. Jämför man även med siffror från vecka 42 i år så har lyssnarantalet ökat med hela 55 %.

– Förra veckans Halloween-tema gjorde verkligen succé, och vi är både stolta och glada över alla fantastiska gäster som ville medverka under veckans gång, säger Jenny Berg.

– Det är rätt mäktigt att vi nu gått om giganter som Alex och Sigge, all respekt till dem men nu är det dags att maka på sig. Nu är det tjejernas tur, säger Linn Larsson.

Spöktimmen lanserades 2016 och har sedan dess släppt över 100 avsnitt som alla har temat skräck. Bland de många fall som tagits upp i podcasten finns mordet på Olof Palme, seriemördaren Ted Bundy, terrorattentatet på Drottninggatan samt kidnappningen av Michelle Knight. Spöktimmen är podcasten för dig som lockas av olösta gåtor, mystiska försvinnanden och givetvis – det övernaturliga.

På fem år har Spöktimmen gått från att vara ett studentradioprogram till Sveriges största kvinnliga podcast med i snitt 150 000 lyssnare varje vecka. Avsnitten lyssnas på runt 1,6 miljoner gånger varje månad.

Tre snabba med Linn och Jenny

Varför startade ni podden från början?

– Spöktimmen började som ett studentradioprogram 2014 på Linnéuniversitetet utan någon vidare tanke om att det skulle bli något större. Vi gjorde sedan om programmet till podd 2016 och började lägga ut avsnitt varje vecka och växte organiskt efter det. Och ja – nu är vi störst i Sverige! Helt otroligt!

Vilket är ert bästa avsnitt?

– Vissa fall etsar sig fast i hjärnan – som till exempel kidnappningen av Natascha Kampusch, försvinnandet av treårige William Tyrrell samt Juliane Koepcke som föll flera kilometer från himlen och överlevde.

Tror ni på det övernaturliga?

– Både ja och nej! Beror lite på. Vi har båda upplevt lite men inte tillräckligt för att bli helt övertygade så vi hoppas på att kunna svara ja på detta nästa gång.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.