Årets julmarknad och jul på Skansen

Årets jul på Skansen är inte bara en resa tillbaka i tiden, utan även en smakfull mix av tradition och modernitet.

Upptäck det bästa av svensk jul och följ med på en resa genom historien för att utforska och skapa dina egna familjetraditioner.

Julmarknadens magi

Varje helg fram till jul förvandlas Skansen till en sagolik plats där historiska julseder möter nutida charm. Den världsberömda julmarknaden, en tradition sedan tidigt 1900-tal, bjuder på en atmosfär fylld av dofter från delikatesser som berikar julbordet. Med över 70 marknadsbodar fyllda av marsipan, julbröd, och lokalproducerat hantverk av textil, trä, keramik och ull finns det något för alla smaker. Nytt för i år är förlängda öppettider och den magiska tillställningen “Winter lights” som förhöjer julstämningen på kvällstid.

Magisk atmosfär under jul på Skansen

Gå på upptäcktsfärd i parken och upplev den magiska atmosfären i de julsmyckade husen. Vid de öppna eldarna får du höra sägner och berättelser om svensk jultradition och firande från förr. Upplev pyntade granar, uppdukade julbord, julbak, och andra svenska jultraditioner. Möt tomten, stöp ljus, delta i julpyssel, njut av julmusik och dansa runt granen. För de små finns även möjlighet att hälsa på de vintervakna djuren och lära sig om deras betydelse för julen.

Datum att skriva ned i kalendern

Julen på Skansen pågår från den 25 november 2023 till den 6 januari 2024. Julmarknaden håller öppet varje fredag till söndag mellan den 25 november och 18 december, mellan klockan 10:00 och 18:00.

Luciatåg i Seglora kyrka

Luciafiranden på Skansen – 130 år av ljus och musik

I år firar Skansen 130 år av luciafiranden, och traditionen är starkare än någonsin. Under tre dagar i december kan du njuta av klassiska luciakonserter i Seglora kyrka, uppleva luciafiranden som på 1920-talet i Ordenshuset Brofästet, och avsluta med den storslagna luciakonserten på Sollidenscenen.

Luciatåg i Seglora kyrka

Lördag 9 december, söndag 10 december och 13 december
Tider: kl 11, 13 och 14.30

Luciafirande som på 1920-talet i Ordenshuset Brofästet

Datum: Lördag 9 december och söndag 10 december
Tider: kl 11.30, 13.30 och 15.00

Skansens Lucia på Sollidenscenen

Datum: Lördag 9 december

Tider: kl 16.15-16.45

Skansen bjuder in dig till en oförglömlig julupplevelse där tradition och nutid möts i en magisk symbios. Ta med familjen och skapa minnen för livet på Skansens jul.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.