Fira Nationaldagen med hästar i Formel 1-fart på Gärdet

Idag är det nationaldag och för sjunde året i rad arrangeras en av de största publikfesterna i Sverige på Kungliga Djurgården. Vi talar såklart om Nationaldagsgaloppen på Gärdet som drar uppåt 50 000 åskådare varje år. 

Galopp är en av världens äldsta och fortfarande existerande sporter. I England har tävlingar arrangerats sedan 1500-talet. I Sverige anordnades den första galopptävlingen på Gärdet redan 1831. I årets Nationaldagsgalopp avrids åtta galopplopp: fyra för engelska fullblodshästar, två för arabiska fullblodshästar och två för ponnyer. Det är som vanligt fri entré och gratis program. Förutom fartfyllda galopplöpningar innehåller årets program även:

Hattparad
Ingen galopp utan hattparad. Tävling i tre klasser där en jury utser ”Gärdets Bästa Hatt” och ”Gärdets Bästa Barnhatt”. I klassen ”Match your dog” utser Anders Bagge den personen som matchat sin outfit bäst med sin hund.

Livemusik på scenen
I år står artisterna Shirin och Renaida för musiken. Shirin framför två egna låtar samt inleder dagen med att sjunga nationalsången. Renaida tar sig an scenen med sina dansare, här kan ni räkna med hög energi!

Food trucks och barer
Det finns ett antal food trucks och serveringar av olika slag på plats. Det finns även vin, öl och mousserande att köpa. Ta med picknickkorgen om du vill undvika att köa.

Testa att rida på Winmachine – en mekanisk galopphäst
Testa på hur det känns att rida galopp! Provrid den mekaniska galopphästen Winmachine som står i Svensk Galopps Fan Zone-tält. Det utlovas fart och fläkt!

Spelvagnar
Självklart kan du spela på galopploppen. ATG har flera spelvagnar på området där du har chans att bättra på semesterkassan.

Dagens hålltider
12.00 Invigning av dagen med Nationalsången
12.40 Ponnylopp 1
13.00 Lopp 1
13.00 Hattparaden börjar
13.15 Shirin på scen
13.30 Lopp 2
13.35 Prisutdelning i Bästa Barnhatt
13.40 Käpphästrace
14.00 Lopp 3
14.00 Match Your Dog deltagare på scen
14.30 Lopp 4
14.40 Ponnylopp 2
14.50 Renaida uppträder
15.20 Lopp 5
15.30 Hattparadens avgörande
16.00 Lopp 6

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.