.
Ingredienser
Köttbullar
- 500 g blandfärs
- 1 ägg
- 1tsk chiliflakes
- 4 msk soja
- 1 tsk fisksås
- 1 msk sesamolja
- 2 msk ströbröd
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 cm riven ingefära
- Olivolja och smör att steka i
Nudelsallad
- 10 rädisor
- 1 morot
- 2 salladslökar
- 1/2 chili
- 250 g risnudlar
- 5 matskedar soja
- 1 tsk fisksås
- 1 tsk sesamolja
- Sesamfrön
- Koriander
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till färsen
- Rulla ihop till köttbullarna så att de är jämnstora
- Koka nudlarna enligt anvisningarna och skölj sedan dem med kallt vatten
- Skär alla grönsaker (helst riktigt tunt med en mandolin)
- Blanda ihop nudlarna med grönsakerna, soja, sesamolja, fisksås och sesamfrön
- Stek köttbullarna tills de fått en fin yta
- Servera allting ihop och toppa med koriander