MYNE till Sverige – delade semesterboenden i Europa

Proptech-företaget MYNE, Europas ledande plattform för delägarskap i semesterbostäder, gör nu entré på den svenska marknaden.

MYNE, den främsta delägarplattformen för semesterbostäder i Europa, gör nu sitt intåg på den svenska marknaden. Det tyska proptech-företaget, som startade i Berlin 2021 och sedan dess har haft betydande framgångar runt om i Europa, siktar på att möjliggöra för fler att hitta sitt drömboende genom delägarskap.

Redan etablerade i länder som Spanien, Italien, Frankrike, Portugal, Österrike och Tyskland, har MYNE nu siktet inställt på Sverige. Ola Mattisson kommer att leda företagets verksamhet i landet och har tidigare erfarenhet från roller som VD för Zetas trädgårdar, grundare av byrån 7billion, och delägare i ARC Arise Consulting. Han har också varit involverad i fastighetsutveckling, inredning och uthyrning av exklusiva privatbostäder.

MYNE till Sverige

Inspirationen för att lansera MYNE i Sverige kom när en av företagets investerare, Christian Gaiser, hyrde Olas hus via Airbnb 2021. När huset senare skulle säljas, ville Christian köpa det genom MYNE. Efter samtal med en av MYNEs grundare, Fabian Löhmer, bestämde de sig för att satsa på Sverige med Ola som ansvarig för den svenska marknaden.

– Jag tyckte att det var en otrolig affärsidé och förstår också att många inte har möjlighet att äga ett semesterboende själv. Många är även i sina semesterbostäder max någon vecka per år och sen står huset bara tomt. Med MYNE delar man på kostnaden och mot en liten avgift utöver engångssumman på delägandeskapet, ser företaget även till att bostaden underhålls när du är borta, så som att skotta snö, sköta trädgården och säkerställa att allt är i toppskick, likaså få sängarna bäddade, handdukarna framtagna och kylen fylld om ägaren önskar det, säger Ola.

Initialt kommer MYNE att erbjuda semesterbostäder i Sälen och Åre. Men framtidsplanen är att samla de bästa semesterbostäderna på marknaden på deras delägarplattform.

En framtid i Sverige

Att MYNE nu etablerar sig i Sverige är inte en överraskning. Nikolaus Thomales familj, en av grundarna till MYNE, hade ett sommarställe i Sverige för många år sedan. Erfarenheterna därifrån, med ständigt underhåll och reparationer, bidrog till grundandet av MYNE.

Nikolaus Thomale kommenterar företagets expansion: “Vi är redan etablerade i flera europeiska städer. Sverige är det första nordiska landet där vi implementerar vår affärsidé tillsammans med Ola som kommer att driva företaget framåt. Vi är övertygade om att svenskarna kommer att omfamna vår delägarplattform på samma sätt som resten av Europa har gjort.”

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.