Buljong- och glutenfrälst? Här hittar du Stockholms bästa nudelsoppor

Vi tipsar om restauranger med goda ramen och nudelsoppor i Stockholm.

Foto: Totemo Ramen

Bästa nudelsoppor och ramen i Stockholm? För den som gillar att slurpa i sig sin mat har det äntligen dykt upp restauranger i Stockholm som är trovärdiga originalen. Både välsmakande japansk ramen och vietnamesisk pho går att hitta i staden.

Ai Ramen – väldigt god ramen i Stockholm

När Ai Ramen öppnade sin restaurang på Erstagatan för några år sedan var det lite av en smärre revolution. För första gången i Stockholms historia kunde man smita in efter jobbet och få sig till livs en tjock, smakrik och fyllig tonkotsu-ramen. Nyligen ynglade företaget dessutom av sig och man har nu även öppnat en filial i Klarakvarteren på Gamla Brogatan. Väl värt ett besök, inte minst för deras cocktails.

Prisklass: Medel
Tunnelbana: Medborgarplatsen eller Hötorget

Minh Mat

Minh Du Alneng, författare till kokboken “Äta ris: maten och livet i Vietnam”, öppnade för inte så länge sedan en vietnamesisk bistro i Vasastan. Det blev succé direkt. Deras pho tai lan med vitlöksfräst oxinnanlår, oxlägg och benbuljong är en lisa för själen. Serverad med friterat quaybröd och en ljus vietnamesisk lager. Nota bene: populärt ställe och liten lokal gör att det är klokt att boka bord. Speciellt på helgen.

Prisklass: Medel
Tunnelbana: Odenplan

Totemo Ramen – Ramen i Stockholm

Knappast störst men kanske trevligast är intima Totemo Ramen i Vasastan. De två herrarna bakom konceptet tog för några år sedan över lokalerna efter anrika Café SEG70 på S:t Erikgsgatan och bestämde sig för att servera fylliga nudelsoppor. Den trånga bardisken blev snabbt ett av stans bästa ställen där man medelst fett och sälta kunde bota baksmällan och njuta av perfekt marinerade onsen tamago-ägg. Ställets popularitet och det begränsade antalet sittplatser innebär dessvärre att det ofta blir kö här. Kom tidigt eller sent – och stanna inte för länge. Ramen är ju trots allt snabbmat.

Prisklass: Medel
Tunnelbana: S:t Eriksplan

Pho & Bun – mycket goda nudelsoppor och vietnamesisk mat

Stockholms bästa vietnamesiska restaurang enligt egen utsago. Det låter vi på Moderna Livet vara osagt. Men för dig som älskar nudlar och ris kan det helt klart vara värt ett besök, antingen på Tegnérgatan eller Kornhamnstorg. Här serveras anständig mat till anständiga priser enligt Dagens Nyheter, och vi kan bara instämma. Vietnamesisk spis utan krusiduller – men med mycket smak. Tips: testa den lilla uteserveringen på Kornhamnstorg på lunchen, perfekt solläge.

Prisklass: Medel
Tunnelbana: Gamla Stan eller Rådmansgatan

Det finns självklart ytterligare restauranger i den kungliga huvudstaden som har ramen och pho på menyn. Även dan-dan-, udon- och soba-nudlar går att hitta på sina ställen, och Steam på Krukmakargatan är fortfarande den enda restaurangen vi besökt som serverar sydostasiatisk laksa-soppa.

Utöver just nämnda restauranger nämner vi gärna Nem Nem Quan, Rawbata, Ramen Manga, Eatnam, Ramen Ki-Mama, Raamen och Blue Light Yokohama. Den sistnämnda serverar ramen endast på söndagar.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.