Hur många av svenskarna använder sexleksaker?

I Lelos onanirapport 2022 drar de bort skynket för det som för vissa är tabubelagt. De har gjort en sammanställning av vad som sker när ingen ser. Lelo är övertygade om att öppenhet kring det mest intima hjälper oss att bygga djupare relationer, både till oss själva och till andra. 

Enligt Onanirapporten 2022 är det stor skillnad mellan manlig och kvinnlig onani. 68 procent av män och 28 procent av kvinnor onanerar varje vecka. 37 procent av kvinnor uppger även att de aldrig onanerar eller endast gör det några gånger om året.

Därför använder svenskarna sexleksaker

  • Det är sexuellt spännande.
  • Det ger mig starkare orgasmer.
  • Det får mig att komma flera gånger.
  • Det skapar spänning mellan mig och min partner.
  • Det är det enda sättet jag kan få orgasm på.

Sexleksaker vid onani

Det vi kan se är att 88% av svenskarna i pensionärsålder aldrig använder sexleksaker vid sex eller onani. Medans 21% av svenska kvinnor lättast får orgasm med hjälp av sexleksaker.

– Än idag tror många att orgasm endast kan uppnås genom penetration eller klitorisstimulans. Men faktum är att hela kroppen kan vara en erogen zon för både kvinnor och män. Exempelvis insida lår, armar, händer, öronsnibbar, hals och bröstvårtor kan fungera som erogena zoner. Vi har sett att allt fler får upp ögonen för sexleksakers fördelar för njutning både ensam och tillsammans och hoppas att LELO DOT inspirerar fler att finna nya erogena zoner och träda in i ett orgasmiskt multiversum och att vi får allt fler att prioritera sin onani, säger Jenny Peura, kommunikations- och marknadschef för LELO, Sverige.

Lelo har skapat en helt ny produkt

Njutning börjar från en enda punkt – ett njutningscentrum – där energin sedan fortsätter att stråla ut i hela kroppen. Inspirerat av detta har LELO skapat en helt ny produkt med en teknik som marknaden inte tidigare skådat, LELO DOT med Infinite Loop-teknologi.

LELO DOT är en pinpoint-vibrator som används externt på kroppen och ska öka chanserna för multipla orgasmer. Tack vare sin mjuka och böjbara spets och revolutionerande elliptiska rörelse erbjuder dess Infinite LoopTM-teknologi klimax med oöverträffad precision. Detta gör vibratorn till en perfekt följeslagare för spännande njutning antingen solo eller tillsammans med någon, där du kan stimulera flera olika erogena zoner med en enda enhet. Styrkan och intensiteten i LELO DOT är intuitiv och anpassar sig efter ditt eget applicerade tryck och din kropps unika behov.

Täcker varje nervända

I stället för att röra sig i cirklar som de klassiska vibratorerna, följer LELO DOT en elliptisk bana som tillåter ständiga överraskningar genom ändringar av vinkel och tryck. Vibratorn kretsar runt den erogena zonen och täcker varje nervända med ett elliptiskt mönster. Genom att koncentrera all kraft i en böjbar mjuk silikonspets, möjliggörs en exakt och mycket fokuserad självnjutning.

Experimentera med att placera din enhet i olika positioner och se vilken vinkel som passar dig bäst. Vibratorn har åtta olika inställningar som hjälper dig att stimulera vilken erogen zon du vill.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.