God ekonomi är även bra för hälsan

Artikeln innehåller anonnslänk

Den moderna människan har kommit väldigt långt i sin livsstil. Det här innefattar allt från ekonomi, hälsa, mat och karriär. Det blir allt viktigare att ha alla saker på plats. Därför kan det vara bra att tänka på, ordentligt, vad som är viktigast för just dig.

Använd fonder och aktier som sparkapital

För att hålla din ekonomi i schack kan det alltid vara bra att spara pengar. För den som vill ta någon mindre risk kan det även vara värt att kanske investera pengar i någon fond, aktie eller annan värdepapper. Det viktigaste här är att spara regelbundet och sätta in pengarna i de värdepapper du vill ha dem. Om man väljer aktier eller fonder är det också smart att dela upp pengarna i flera olika branscher. Då sprider man sin risk och det gör att man kanske inte förlorar lika mycket pengar som man kan göra om man lagt alla ägg i en påse. Det kan också vara bra att inte lägga lika mycket pengar i alla investeringar då riskerna kan vara oerhört olika. Läs på och se lite vad du har för möjligheter och hur din ekonomi ser ut.

Fatta rätt beslut – kortsiktigt och långsiktigt

Om du tycker att det är intressant med ekonominoch vill fortsätta dina framtidsutsikter har Payup flera olika tjänster att tillgå. Du får hjälp med att fatta rätt beslut kring dina räkningar, försäkringar, kreditkort, lån och såklart sparande och mycket annat. Ekonomin är viktigt för väldigt många och är du en person som kanske inte drar in så mycket pengar varje månad kan det vara bra att lägga undan så mycket du kan. Sparande och investeringar i fonder ska vara roligt, men också något som man gör på väldigt lång sikt. Även ovett kortsiktigt sparande också kan vara bra för buffertar och köp som kostar lite mer.

Se över dina avtal varje år

Något som kan komma att osta mycket pengar är de fasta utgifterna. Här finns det alltid chans att dra ned på månatliga kostnader. Man kan välja att flytta till en mindre villa eller lägenhet, eller byta till ett bättre abonnemang på sin telefon. Något som man absolut bör se över cirka en gång om året är sitt elavtal och vad man faktiskt betalar för varje månad. Många företag erbjuder förmånliga priser under vissa kampanjer och det kan därför vara bra att se över, eller räkna ut priset, även efter själva kampanjen är slut. Här är det extra viktigt för dig som har ett elavtal och bor i villa. Då förbrukningen ofta är hög över tid. Om man bor i villa finns det absolut pengar att spara om man väljer ett avtal som är bra för just den typen av förbrukning.

Att kunna spara pengar för oväntade utgifter, för framtiden och även för kortare tid är något som inte bara är bra för ekonomin. Det är också bra för hälsan då du kan investera pengar och känna en viss trygghet att du kan klara av något som skulle kunna hända dig. På det sättet står du inte på backen om du förlorar jobbet och du vet att du klarar dig en viss period.

Vill du läsa mer? Här kan du läsa om “Snackademin: Vässa retoriken från hängmattan i sommar.”

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.