Saker att göra i Stockholm under sensommaren

saker att göra i stockholm

Sensommaren i Stockholm är en magisk tid då staden fortfarande bär på sommarens värme och glädje samtidigt som hösten sakta smyger sig närmare. Det finns en mängd spännande aktiviteter att utforska under denna period.

Här är några av de bästa sätten att njuta av sensommaren i Sveriges huvudstad.

Skärgårdskryssning

Stockholms skärgård är en pärla som måste upplevas på sensommaren. Ta en skärgårdskryssning och utforska de vackra öarna som omger staden. Du kan välja mellan olika turer som tar dig till olika delar av skärgården. Packa med en picknickkorg och njut av en dag fylld med havsbris och fantastisk utsikt.

Gröna Lund

För nöjeslystna besökare är Gröna Lund en måste-besöka plats på sensommaren. Nöjesparken erbjuder en mängd roliga attraktioner, konserter och evenemang. Den vackra utsikten över Djurgården och staden från karusellerna är en bonus.

Kultur på Djurgården

Djurgården är ett kulturellt epicentrum på sensommaren. Besök Vasa Museet för att utforska det välbevarade krigsskeppet Vasa från 1600-talet. På Skansen kan du uppleva Sveriges kultur och natur på nära håll. Glöm inte att ta en promenad genom Djurgårdens grönskande parker.

Utomhusbio

Stockholm erbjuder flera utomhusbior under sensommaren. Varför inte ta med en filt och några vänner till en av de populära visningsplatserna? Det är ett avkopplande sätt att njuta av en film under stjärnorna.

Söndagspromenad i Gamla Stan

En promenad i Gamla Stan på en solig sensommar söndag är en fantastisk upplevelse. Utforska de smala gränderna, ta en paus på ett café och njut av Stockholms historiska charm.

Picknick i Hagaparken

Hagaparken är en av Stockholms mest älskade parker, och det är den perfekta platsen för en picknick på sensommaren. Parken är stor och vacker med en mängd olika trädgårdar och sjöar att utforska.

Kajakpaddling

Stockholm är omgivet av vatten, och sensommaren är en utmärkt tid att hyra en kajak och paddla runt på stadens kanaler och sjöar. Det ger dig en unik möjlighet att se staden från ett annat perspektiv.

Musikfestivaler

Sensommaren är också säsongen för musikfestivaler i Stockholm. Kolla in de olika evenemangen och se om din favoritartist uppträder någonstans i staden. Från pop till rock och elektronisk musik, det finns något för alla musikälskare.

Utforska konstgallerier

Stockholm har ett blomstrande konstscen, och många gallerier visar spännande utställningar på sensommaren. Ta en tur och upplev stadens kreativa själ.

Matupplevelser

Avsluta din dag med en smakresa genom att utforska Stockholms mångsidiga restaurangscen. Sensommaren ger en chans att njuta av uteserveringar och smaka på färska, lokala rätter.

Stockholm på sensommaren är en stad full av liv, kultur och skönhet. Oavsett om du är en besökare eller en lokal invånare finns det alltid något nytt att upptäcka i denna fantastiska stad under denna magiska tid på året. Så se till att ta vara på sensommaren och njut av allt vad Stockholm har att erbjuda.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.