Bästa AW:n på Södermalm! Vi guidar till 6 barer perfekta för vårkvällar

På vårkvällar vill man dricka drinkar och vara ute, visst! Möt upp med ditt kompisgäng efter jobbet, eller dra med flick- eller pojkvännen på en söderdejt. Hipster, fashionista, electro, reggae…på Södermalm samsas alla möjliga stilar. Stämningen är mer avslappnad och ölen billigare. Vi har listat sex AW-favoriter som vi tycker är bäst just nu!

Föregående
Nästa

Morfar Ginko

Var? Swedenborgsgatan 13
Tunnelbana? Mariatorget

Morfar Ginko är baren för de som gillar öl och drinkar eller bara känner för att spela ett parti pingis. Här kan du få både barhäng och festfeeling. DJ:n håller till på en loftvåning ovanför baren, vilket gör stället luftigt. I barerna trängs nästan alltid heta främlingar.

Foto: Morfar Ginko

Bar Hommage

Var? Krukmakargatan 22
Tunnelbana? Mariatorget

Bar Hommage delar lokal med den franska restaurangen Delikatessen Bistro Bar, som ligger i en gammal brandstation nära Mariatorget. Denna mysiga och intima bar har under sommaren även en klassisk fransk trottoirsittning. Här serveras du läckra drinkar med goda tilltugg.

Foto: Bar Hommage

Ugglan Boule & Bar

Var? Närkesgatan 6
Tunnelbana? Medborgarplatsen

Rundpingis! Biljard! Shuffleboard! Med en mix av aktiviteter, mat, drinkar och berlinsk nattklubbskänsla är Ugglan ingen vanlig bar utan mer som en fritidsgård för vuxna. Perfekt AW-ställe för de spelsugna och rastlösa!

Foto: Ugglan

Bananas

Var? Skånegatan 47
Tunnelbana? Medborgarplatsen

Bananas ligger i Strykjärnshuset och är lätt att tycka om: läget och den trevliga stämningen gör sitt. Inredningen är 80-tals inspirerad med en knallgul spiraltrappa och rosa belysning. Utöver den goda ölen är det pizzan som sticker ut på Bananas. Beställ en Prosciutto pizza att dela på om ni vill lyxa till det lite! Dejtvänligt.

Foto: Bananas

Linje Tio (Tjoget)

Var? Hornsbruksgatan 24
Tunnelbana? Hornstull

Med sin prisbelönta cocktailbar är Linje Tio (Tjoget) en av Söders populäraste mötesplatser. Här droppar vin- och drinksuget folk in lagom till kvällen för att varva ner i avslappnad miljö och eventuellt ta något att äta. Ett trendigt hipstermecka med fantastiska drinkar och god mat.

Foto: Tjoget

Pelikan

Var? Blekingegatan 40
Tunnelbana? Skanstull

I etthundratio år har det drivits restaurang i de vackra jugendinspirerade lokalerna där baren Pelikan huserar. Här hittar du Södermalms bästa köttbullar – och det är Lars Winnerbäcks stammishak. Klart ni ska hit!

Foto: Pelikan

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.