Två enkla och härliga kycklingrecept! Tunna kycklingfiléer är hemligheten när du behöver en snabb och läcker middag. Detta recept är dessutom mycket tidsbesparande eftersom ugnen sköter det mesta åt dig. Dessutom, lägg de kryddiga rotsakerna i ugnen, och när de nästan är klara, stek kycklingen snabbt i några minuter på varje sida. Resultatet blir perfekt varje gång.
För 4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter
Ingredienser:
1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, Chimichurri á 560 g (5 filéer)
Kryddiga rotsaker:
500 g potatis
250 g morötter
300 g rotselleri
1 rödlök
250 g valfri svamp
2/3 dl srirachamajonnäs
olivolja, salt & svartpeppar
Till servering: Valfri grönsallad
Så här gör du:
Kryddiga rotsaker: Sätt ugnen på 225°C. Skala potatis och rotsaker, skär dem i tärningsstora bitar. Lägg endast potatisen i en ugnsfast form. Blanda den med olivolja, salt och svartpeppar och ställ in i ugnen. Skär sedan svamp och skalad rödlök i mindre bitar och blanda dem med de tärnade rotsakerna, olja och salt. Blanda allt med potatisen när den har varit i ugnen i cirka 10 minuter. Ugnsbaka i ytterligare 15 minuter tills allt har en fin färg. Ringla över srirachamajonnäsen och blanda runt. Den kommer absorberas av de varma rotsakerna och ge en härlig smak.
Kyckling: Stek kycklingen i olivolja i några minuter på varje sida på medelhög värme tills den är genomstekt och har en fin yta. Gör detta när dina rotsaker i ugnen börjar bli klara.
Servering: Servera kycklingen och de kryddiga rotsakerna tillsammans med en god grönsallad. Dekorera med örter efter eget val.
Detta snabba och enkla recept ger dig en läcker middag som hela familjen kommer att älska.
Krämig Kycklinggratäng
Tunna kycklingfiléer är perfekta när du vill ha en smakrik och enkel vardagsmiddag. Dessutom, i detta recept, förbereder du en krämig kycklinggratäng med parmesancrème som tar hand om sig själv i ugnen. Det är vardagsmagi för hela familjen och dessutom utmärkt att ta med som matlåda om det blir något över.
För 4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter
Ingredienser:
1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, Naturella á 540 g (5 filéer)
150 g purjolök
olivolja
Parmesancrème:
75 g parmesanost
1-2 vitlöksklyftor
4 dl crème fraiche
salt & svartpeppar
Tomatvinägrett (topping):
75 g soltorkade tomater
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
50 g ruccola
Till servering: Ris eller bulgur
Så här gör du:
Kyckling: Sätt ugnen på 200°C. Skiva purjolöken tunt och lägg den i en ugnsfast form, blanda med lite olivolja och salt. Salta och peppra kycklingen, lägg den ovanpå purjolöken.
Parmesancrème: Riv parmesanosten och vitlöksklyftan, blanda med crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Häll parmesancrèmen över kycklingen och ugnsbaka i 25 minuter tills kycklingen är genomstekt och du har en fin gratinerad yta.
Tillbehör: Koka ris eller bulgur.
Vinägrett: Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med oljan och vinägern.
Servering: Strö ruccola över kycklingen och ringla över tomatvinägretten. Servera med ris eller bulgur.
Lönneberga har lanserat tunna kycklingfiléer som är snabba och enkla att tillaga. Med dessa tunna filéer kan du enkelt och smidigt skapa läckra vardagsrätter.
Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.