fbpx

Soignon breddar sortimentet – lanserar färsk getost i två nya smaker

Smarriga nyheter! Soignon utökar nu sitt sortiment och lanserar färsk getostrulle i två olika smaker: en naturell och en med smak av mild och söt honung. Det franska varumärket är marknadsledande inom getost, med sju sorters getostprodukter i sin portfölj. Deras nya krämiga produkter är helt unika i sitt slag och riktar sig både till den som redan älskar getost, men också till nybörjaren som är nyfiken och vill prova någonting nytt.

Båda getostrullarna har en god, mild och lätt syrlig smak. Produkterna har ingen mögelkultur och saknar därför den klassiska kanten runt om osten. Vad som skiljer de två produkterna åt är att den ena färskostrullen är smaksatt med söt och len honung. Detta har också visat sig vara ett av svenskarnas mest älskade tillbehör till just getost.

De milda och goda ostarna passar utmärkt i allt från sallader och varma smörgåsar till pajer och galetter. Osten är också riktigt delikat att fritera eller bara servera på en klassisk ostbricka. Alla Soignons ostar är gjorda på getmjölk från deras egna bondekooperativ.

I samband med lansering har Soignon också tagit fram en säsongsanpassad receptfolder
som visar på sortimentets bredd. I den finns flera stycken riktigt smarriga recept – allt från helbakad sötpotatis med getoströra till marängsviss med getostkräm,persika och hallon. Soignons välfyllda receptfolder kommer finnas tillgänglig gratis i butiker över hela landet under hösten.

Om Soignons

I över 125 år har Soignons mål varit att göra Frankrikes bästa getost. Allt började 1895 i en liten by i Deux-Sèvres i Frankrike där 80 stycken getuppfödare samlades för att grunda mejeriet Saint-Martin-de-Saint-Maixent vid foten av en bäck kallad “Soignon”. Samma som gett namn till märkets första ostmejeri! År 1972 släpper Soignon sin första getostrulle – som fortfarande i dag är deras absolut bäst säljande produkt.

Sötpotatisfries med getostdipp i två olika smaker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220 grader.

2. Lägg skivad sötpotatis i en skål med
kallt vatten och låt dra i ca 1 timme.

3. Sila av vattnet och torka av sötpotatisen. Lägg sötpotatisen i en torr bunke och tillsätt maizena eller potatismjöl och rör runt så att pommes fritesen blir täckta av ett tunt lager. Placera sötpotatisen på två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Baka i ugnen cirka 30–40 minuter.

5. Mixa getost, gräddfil, vitlök, citron och salt till en slät smet. Lägg över hälften av smeten i en ny skål och blanda i gräslök och lökpulver. Lägg i kronärtskocka i smeten som är kvar i mixern. Mixa till en slät textur, rör sedan i hackad basilika.

Ingredienser dippbas

2 pkt Soignon Färsk Getost Naturell
1 dl gräddfil
2 vitlöksklyftor
1,5 msk citronjuice
2 nypor salt

Smaksättning 

1/2 kruka hackad gräslök
2 tsk lökpulver.
120g (ca 10st) marinerad kronärtskocka,
1 näve hackad basilika.

Pommes

3 stora sötpotatisar
0,8 dl maizena /potatismjöl

Ljummen brysselkålssallad med getost, apelsin och tranbär

Antal portioner: 4-6 | Tid som krävs: 20 minuter

Ingredienser 

180 g Soignon Getost
500 g brysselkål
1 vitlöksklyfta
100 g rödkål
1 msk olivolja
1 msk smör
3 msk sherryvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarnen
1 apelsin
1⁄2 dl torkade tranbär
1⁄2 dl rostade pumpakärnor.

Gör så här

1. Ansa och dela brysselkålen. Finhacka vitlöken och strimla rödkålen.
2. Stek först brysselkålen gyllenbrun i olja och smör ett par minuter, vänd ner vitlöken
och låt steka någon minut, lägg därefter ner rödkålen. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
3. Skär ut filéer ur apelsinen.
4. Lägg upp den stekta brysselkålen på fat och toppa med apelsinklyftor, smulad getost, tranbär och pumpafrön samt lite extra flingsalt och svartpeppar.

Visste du att 

Råstekt brysselkål är en delikatess. Vill du ha brysselkålen lite mindre besk så kan du koka den någon minut och låta den rinna av innan du steker på den i panna. Går även utmärkt att rosta i ugn med några stänk olivolja.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Recept: 6 fräscha och riktigt goda veganpizzor