Låg energi? Här är 7 enkla knep som ger dig en energiboost

Duscha kallt och håll dig pigg hela dagen.

Har du låg energi? Känner du dig trött och sliten och behöver en energiboost nu när mörkret är här? Ibland räcker inte kaffet till för att få energin på topp och kroppen kan behöva något nytt för att komma igång.

Så vad kan man då göra för att bli lite piggare generellt? Vi listar sju enkla och naturliga knep:

1. Duscha kallt

Skölj av kroppen i 30 sekunder med iskallt vatten när du vaknar. En kall dusch gör dig pigg, förbättrar kroppens blodcirkulation, sägs bota depression och täpper även igen hudens porer – vilket gör att du ser yngre och fräschare ut. Kallt vatten är även stärkande för kroppens slemhinnor vilket är positivt för allergiker.

2. Promenera på morgonen

Våra kroppar mår som bäst i frisk luft och helst i naturen. Gå en rask promenad på morgonen för att kicka igång blodcirkulationen och suga in den friska luften.

3. Ät bra mellanmål och skippa sockret

Visst ger socker energiska energikickar för stunden, men dessa planar sedan ut och du blir segare än du var innan. Satsa på bra mellanmål med långsamma kolhydrater som ägg, makrill, färsk frukt, keso eller kesella med bär och nötter.

4. Stå upp om du känner låg energi

Att stå upp ökar din blodcirkulation och gör dig piggare. Försök att stå upp i 20 minuter varje timme för att få bra effekt. Har du ett sittande jobb så gör detta susen, då våra kroppar inte mår bra av att vara i en sittande position för länge.

låg energi
Låg energi drabbar oss alla då och då. Foto: Unsplash

5. Drick vatten

Drick två glas vatten direkt när du vaknat. Vi sover i flera timmar under natten utan att få i oss vätska, vilket förmodligen gör att våra kroppar är uttorkade när vi vaknar. Uttorkning bidrar till trötthet och att dricka vatten gör din kropp piggare och ökar din ämnesomsättning.

6. Skaffa en väckarklocka

Skärmar från telefoner och TV-apparater är inte det bästa för vår energi eller sömn. Lägg telefonen i ett annat rum när du går och lägger dig och införskaffa en traditionell väckarklocka. På så sätt slipper du frestelsen att titta på telefonen det sista du gör innan du somnar, eller det första du gör när du vaknar.

7. Skratta

Skratta och ha kul under veckodagarna. Ring någon härlig kompis eller kolla på en komedi. Skratt frisätter endorfiner, vilket ger kroppen lyckokänslor som kan få energin att toppa.

Läs även våra tips om bättre kost och träning för att få mer energi!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.