Därför bör du skaffa VPN – ett säkert sätt att vara uppkopplad

Istället för att din internetleverantör tar del av dina uppgifter och din aktivitet och tillåter webbplatser sälja det vidare så finns VPN som skyddar dig från det.

Vi lever i ett modernt samhälle där vi har möjlighet att vara uppkopplade dygnet runt. Här får du veta vad det kan finnas för risker med att surfa och svar på hur du kan förhindra det.

Att använda VPN ger dig flera fördelar. Du kan streama innehåll från hela världen, du kan säkert använda allmänna nätverk och dina personuppgifter och kreditkortsnummer skyddas. När du använder VPN så skyddas din data från att någon annan kan se den. Till exempel när du kopplar upp dig till gratis WiFi på köpcentrum eller bussar. I vanliga fall lagras din data och aktivitet och din trafik ansluts till en server som ägs av din internetleverantör. Likaså går din webbhistorik i vanliga fall att spåra, men om du använder VPN är inte detta möjligt.

En VPN skapar helt enkelt en genväg. Det gör att du blir omdirigerad till en fjärrserver som istället ägs av din VPN. Detta gör att du kan ha fullständig anonymitet när du är uppkopplad och ingen kan komma åt dina personuppgifter eller kreditkortsnummer. Det gör det också säkrare att tillexempel shoppa online. 

Just nu får du exklusiva erbjudanden och rabatter när du beställer VPN via Moderna Livet: 

ZenMate VPN: 1 år + 6 månader gratis för 2.22€/månad (45 dagar pengarna tillbaka garanti)
CyberGhost: 3 år + 3 månader gratis för endast 2€/månad (45 dagar pengarna tillbaka garanti)
Private Internet Access: 3 år för endast 1.94€/månad  (30 dagar pengarna tillbaka garanti)

Att använda VPN har flera fördelar 

För dig som gillar att resa ofta så är fördelen med VPN att du får tillgång till att streama svenskt innehåll såsom serier eller tv kanaler, som bara sänds i Sverige. Du kan helt enkelt ta med dig svenska serier och tv kanaler vart du vill.

Du har också tillgång till serier, sport och tv kanaler som annars inte sänds i Sverige. Genom VPN kan du kolla på serier på till exempel Netflix som du annars bara kan streama i andra länder. Så du kan ta med dig dina favoritprogram hem till Sverige.

Med en VPN kan du kringgå tjänster som blockerar vissa sidor eller tjänster, vilket är vanligt i andra länder. Du kan helt enkelt befinna dig var som helst i världen och fortfarande använda dina standardsidor. Detta kan vara allt från sidor du använder i jobbet till sociala medier.

Behöver du skicka eller ta emot meddelanden med känslig information så är det säkert att använda sig av VPN. Då det krypteras och ingen annan får tillgång till att läsa eller se.

Om du ännu inte använder dig utav VPN har du säkert märkt av låg hastighet någon gång när du surfat. Detta är för att du i många fall – omedvetet delar din uppkoppling med andra. Många tjänster delar uppkoppling med hela stadsdelar.

Skyddar din IP adress och aktivitet

Har du någon gång fått upp annonser om produkter som du tidigare sökt på eller diskuterat med en vän? Det beror på att webbplatser spårar din aktivitet och säljer den vidare till annonsörer, så att du ska lockas till att köpa deras produkter. Med en VPN kan webbplatserna inte se vem du är och du är helt skyddad från påträngande annonser.

VPN överför din data med en krypterad anslutning för att skydda din IP adress. Vilket gör att nyfikna företag, hackare och din egen internetleverantör inte har tillgång att se din aktivitet.

Fem bra skäl till att skaffa VPN

  • Dina person och kredituppgifter skyddas.
  • Din aktivitet kan inte spåras och säljas vidare.
  • Det är helt säkert att använda allmänna nätverk.
  • Du får tillgång till att streama innehåll från hela världen – i hela världen.
  • Dina privata mejl och meddelanden är skyddade från andra att ta del av.

Just nu får du exklusiva erbjudanden och rabatter när du beställer VPN via Moderna Livet: 

ZenMate VPN: 1 år + 6 månader gratis för 2.22€/månad (45 dagar pengarna tillbaka garanti)
CyberGhost: 3 år + 3 månader gratis för endast 2€/månad (45 dagar pengarna tillbaka garanti)
Private Internet Access: 3 år för endast 1.94€/månad  (30 dagar pengarna tillbaka garanti)
Klicka här för fler karriärstips!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.