Coca-Cola Creations nya smak och sockerlöfte

Äntligen kommer Coca-Cola Creations till Sverige. Detta blir första
gången som vi får ta del av det ikoniska varumärkets nya och unika koncept som drivs genom att lyfta spännande samarbeten, oväntade smaker och kreativitet. Årets första smak heter “Movement” och är ett samarbete med spanska superstjärnan Rosalía där drycken kommer säljas under en väldigt begränsad period.

Förra året gick Coca-Cola Creations live i bland annat USA och Norge. Med den första limited edition-smaken som gick under namnet “Starlight”. Konceptet blev en riktig fullträff och nu, drygt ett år senare kommer succén till Sverige och denna gång får även vi ta del av de innovativa smakerna.

Först ut i år är nya “Movement” som släpps tillsammans med spanska sångerskan Rosalía. En unik och banbrytande artist som överskrider gränserna både över musikgenrer och i branschen. Smaken på Rosalías dryck är välbekant men kommer också att överraska på ett spännande sätt. Med inspiration hämtat från unika smakintryck och aspekter har Coca-Cola nämligen skapat en unik blandning av oväntade och delikata upplevelser. Med en utmanande karaktär som är utöver det vanliga.

Rosalía kickstartar 2023

– Vi är väldigt glada över att Coca-Cola Creations äntligen kommer till Sverige. Dessutom är det riktigt roligt att det är just Rosalía som kickstartar 2023 med oss. Vi är otroligt taggade. Och förväntansfulla på hur Coca-Cola Creations kommer tas emot då konceptet är helt nytt för våra svenska konsumenter. Men det gäller att vara snabb om man vill få tag i en burk, för när den är slut, då är den slut, säger Victoria Adolfsson, varumärkeschef på Coca-Cola i Sverige.

Designen på burken är avsedd att visa Rosalías lekfulla personlighet. Genom livfulla färger och barnsligt och gulligt klotter som Rosalía själv ritade för hand när hon provade Coca-Cola Movement för första gången.

– Som ett långvarigt Coca-Cola-fan så är jag glad över att vara med. Och skapa en smak som kapslar in min resa genom musik, mode och andra intressen, tillsammans med en ny låt som jag skrev inför den här lanseringen. Det är en ära att inspirera andra genom att tänja på gränserna och låta de utforska nya uttryck inom sig själva, säger Rosalía.

Burkens QR-kod

Under lanseringen av Rosalías collab med Coca-Cola kan konsumenter över hela världen även få en glimt av andra spännande aktiveringar genom att scanna burkens QR-kod. Och därmed få tillgång till den digitala Coca-Cola Creations Hub. Där kan man ta del av allt från quiz till behind the scenes av Rosalías musikvideo.

Coca-Cola Creations är en av flera satsningar som Coca-Cola Sverige gör för att minska på sockret i sin dryckesportfölj. Coca-Cola Zero Sugar Movement med Rosalía går att hitta från vecka 6 i utvalda butiker. Drycken kommer i begränsad upplaga och finns i butik så långt lagret räcker.

Vårt sockerlöfte

Coca-Cola i Sverige vill underlätta för sina konsumenter att dra ner på sockerkonsumtionen. Idag är nästan 50 procent av försäljningen på den svenska marknaden sockerfri. Sedan 2010 har Coca-Cola i Sverige minskat den genomsnittliga mängden tillsatt socker i sin dryckesportfölj. Med över 35 procent. Coca-Cola i Sverige fortsätter arbetet med att reducera det tillsatta sockret i sina drycker och introducera fler spännande sockerfria nyheter på den svenska marknaden.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.