Så får du perfekta ögonbryn

Ögonbrynen har tagit stor fokus i beautyvärlden de senaste åren. Och det finns en uppsjö med både tekniker och stilar för att få till de perfekta ögonbrynen. 

Här listar vi fyra enkla och snabba steg för att få till de perfekta ögonbrynen. Och som du dessutom lätt kan göra till en del av din hudvårds och sminkrutin.

Hitta rätt balans i ansiktet

Det första du behöver göra är att mäta dina bryn för att hitta din form. Detta gör du enkelt genom att använda din ögonbrynspenna som tumstock. Placera pennan intill näsvingen och mät rakt upp till innersta sidan av ögonbrynet, här ska ditt ögonbryn börja. Håll kvar penseln mot näsvingen och vinkla den sned så att du får den i mitten av ögonpupillen – här har du brynets högsta punkt. Till sist: vinkla penseln vidare så att den når ögats yttre vrå, här ska brynet sluta. Markera ut punkterna med hjälp av pennan, så att du kan använda det som en mall tills att du ska börja fylla i.

Använd brow filler pencil

Kamma ut stråna uppåt och börja fyll i med färg där du tycker att brynen behöver fyllas ut. Här kan du jobba med att fylla i mer eller mindre för att skapa effekt. Till exempel fylla i mörkare i nederkant för att ge ansiktet en lyftande look. Och viktigt för att få en naturlig look, börja måla brynen strå för strå. Tänk att du ska måla fram ”riktiga” hårstrån i en vertikal linje. Var lätt på handen och fyll i de eventuella glipor som finns, eller där stråna är glesa. Ögonbrynspenna hittar du här. (Länk till Dashlbeauty.com)

Använd browgel 

När du känner dig nöjd med både färg och form på ditt bryn är det dags att gå in med en browgel som håller brynen på plats. Här är det upp till dig hur du vill ha dina bryn – eleganta, fluffiga eller borstade. En gel hjälper dig att hålla brynen på plats hela dagen och fungerar som ett settingspray eller hårspray för ögonbrynen. Browgel hittar du här. (Länk till Dashlbeauty.com)

Skapa samma effekt som browlift fast hemma

Testa brow lift sculp. Kan användas som första steg eller sista steg i din rutin. Fungerar nästan som ett browgel men ger dig en finish som ser ut exakt som ett borwlift. För dig som vill skapa buskiga ögonbryn på bara några sekunder. Ett browlift på språng, som får plats i handväskan och kan bättras på under dagen eller kvällen. Använd den här tillsammans med övriga produkter och du har nu skapat de perfekta brynen, helt på egen hand. Brow lift skull hittar du här. (Länk till Dashlbeauty.com)

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.