NK fortsätter att genomföra stora satsningar på varuhusets erbjudande av mat och dryck. Under året har flera nyheter presenterats, i vintras öppnade Art Bakery och i början av mars den nya saluhallen med några av Sveriges främsta mataktörer i spetsen.
NK:s Ljusgård har sedan 1915 varit en plats för möten och själva navet i Josefs Sachs vision att göra Nordiska Kompaniet till en kommersiell och kulturell teater. Under 2019 har arbetet med Ljusgårdens mat- och dryckesutbud växt fram och nu tar en ny aktör plats, Haga Schweizeri.
Schweizeri är benämning på ett café med alkoholservering och här kommer man kunna avnjuta frukost, lunch, och afternoon tea samt stanna kvar för en afterwork.
Duon från Haga Tårtcompani & Bageri
Bakom Haga Schweizeri står Anna Cardelius och Oscar Målevik, som för fem år sedan startade de Haga Tårtcompani & Bageri. Oscar är utbildad konditor och Anna har bland annat varit produktchef på Semper.
Det känns fantastiskt att få flytta in på NK med vårt nya koncept, vi har länge velat utveckla vårt mat- och dryckesutbud och med Haga Schweizeri får vi nu möjligheten att göra det, säger Anna.

Spännande meny med klassiker och nyheter
Schweizeriet kommer erbjuda en säsongsanpassad meny med inslag som smörrebröd, tarte flambee och klassiska favoriter med en twist. På menyn kommer finns hittar man också “caketails” – efterrätter som kombineras med överraskande dryck. En perfekt början på en afterwork eller avslutning på en härlig lunch.
Vi kommer att erbjuda en blandning av tidlösa klassiker tillsammans med helt nya anrättningar som caketails, vår egna version av cocktails, avslutar Anna.