Premiär för Haga Schweizeri på NK med afternoon tea

Nordiska Kompaniet välkomnar det nya café- och restaurangkonceptet Haga Schweizeri till sin anrika Ljusgård där det kommer bjudas på hyllade klassiker i ny tappning.

Anna Cardelius och Oscar Målevik. Foto: NK

NK fortsätter att genomföra stora satsningar på varuhusets erbjudande av mat och dryck. Under året har flera nyheter presenterats, i vintras öppnade Art Bakery och i början av mars den nya saluhallen med några av Sveriges främsta mataktörer i spetsen.

NK:s Ljusgård har sedan 1915 varit en plats för möten och själva navet i Josefs Sachs vision att göra Nordiska Kompaniet till en kommersiell och kulturell teater. Under 2019 har arbetet med Ljusgårdens mat- och dryckesutbud växt fram och nu tar en ny aktör plats, Haga Schweizeri.

Schweizeri är benämning på ett café med alkoholservering och här kommer man kunna avnjuta frukost, lunch, och afternoon tea samt stanna kvar för en afterwork.

Duon från Haga Tårtcompani & Bageri
Bakom Haga Schweizeri står Anna Cardelius och Oscar Målevik, som för fem år sedan startade de Haga Tårtcompani & Bageri. Oscar är utbildad konditor och Anna har bland annat varit produktchef på Semper.

Det känns fantastiskt att få flytta in på NK med vårt nya koncept, vi har länge velat utveckla vårt mat- och dryckesutbud och med Haga Schweizeri får vi nu möjligheten att göra det, säger Anna.

Haga Schweizeri öppnade den 24 oktober på Entréplan och har öppet under NK:s vanliga öppettider. Foto: NK

Spännande meny med klassiker och nyheter
Schweizeriet kommer erbjuda en säsongsanpassad meny med inslag som smörrebröd, tarte flambee och klassiska favoriter med en twist. På menyn kommer finns hittar man också  “caketails” – efterrätter som kombineras med överraskande dryck. En perfekt början på en afterwork eller avslutning på en härlig lunch.

Vi kommer att erbjuda en blandning av tidlösa klassiker tillsammans med helt nya anrättningar som caketails, vår egna version av cocktails, avslutar Anna.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.