Nytt Serum från CeraVe ska bekämpa märken efter akne

Nu släpper CeraVe en helt ny produkt i Blemish Control-serien. Sedan tidigare finns Blemish Control Cleanser och Blemish Control Gel på marknaden, och nu i september utökar de serien med sitt Resurfacing Retinol Serum som bland annat ska reducera synlighet av porer och märken efter akne.

CeraVe har länge varit känt för sina innovativa hudvårdsprodukter som är utvecklade i samarbete med dermatologer. Deras senaste tillskott i Blemish Control-serien, Resurfacing Retinol Serum, är inget undantag. Produkten är speciellt framtagen för att hjälpa personer med aknebenägen hud att bekämpa märken och missfärgningar efter akne. Här är allt du behöver veta om denna spännande lansering!

Vad är märken efter akne och varför får man dem?

Märken efter akne är en synlig påminnelse om de utmaningar som personer med akne kan möta. För att förstå varför dessa märken uppstår, är det viktigt att kasta ljus på processen bakom dem. Vid akne utvecklar man ofta återkommande inflammation i huden. Denna inflammation leder till en lokal ökad produktion av melanin, som är pigmentet som ger vår hud dess färg. Det ökade melaninet transporteras sedan till hudens översta skikt, vilket resulterar i mörka fläckar på områden som tidigare drabbats av akne. Denna process kallas postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH) och är vanligt förekommande hos personer med akne. Personer med mörkare hudtyper löper en ökad risk att utveckla PIH.

Lösningen för att minimera märken efter akne

CeraVe Resurfacing Retinol Serum är en produkt som är framtagen i nära samarbete med dermatologer för att hjälpa till att lösa problemet med märken efter akne. Dessutom innehåller produkten en unik formula som har flera fördelar:

  • Exfoliering: Serumet innehåller inkapslat retinol, som hjälper till att förfina hudens yta och minska utseendet av märken och missfärgningar.
  • Lyster: Genom att utnyttja derivat av lakritsrotextrakt hjälper Resurfacing Retinol Serum till att ge huden en strålande och jämn hudton.
  • Stärkning: Serumet innehåller tre essentiella ceramider (1, 3 och 6-II), vilket bidrar till att stärka hudens skyddande barriär och minska förlusten av fukt i huden.

Denna unika kombination av ingredienser gör CeraVe Resurfacing Retinol Serum till ett kraftfullt vapen mot märken efter akne. Produkten är utformad för att vara lätt och snabbt absorberande, vilket gör den idealisk för daglig användning.

En hudvårdsrutin med resultat

För att maximera effekten av Resurfacing Retinol Serum rekommenderar experter att använda det som en del av din dagliga hudvårdsrutin. Börja med att rengöra huden med CeraVe Blemish Control Cleanser för att avlägsna smuts och orenheter. Därefter kan du applicera Resurfacing Retinol Serum för att målmedvetet bekämpa märken efter akne. Slutligen kan du återfukta och skydda huden med din favoritfuktighetskräm och solskyddsmedel.

Vill du läsa mer? Klicka här! Följ oss på Instagram @modernalivet

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.