Recept rårakor: Rårakor är svensk husmanskost när den är som bäst! Den klassiska förrätten passar perfekt både under sommar- och vintertider. Rårakor förväxlas ofta med raggmunkar men består endast av råriven potatis som saltas lätt och fräses frasig. Bindningen sker genom det potatismjöl som frigörs vid rivningen.
Här kommer mitt favoritrecept på rårakor som passar bra till förrätt, eller varför inte göra en extra stor och äta som huvudrätt? Toppingen är det som gör denna rätten lyxig, så toppa med din favorit så som med löjrom eller räkor, lök och crème fraiche. Rårakornas lyxvariant är med forellrom! Vilket även detta receptet är gjort med.
Recept rårakor med forellrom
[recipe servings=”4 portioner” time=”20 minuter” difficulty=”Enkel” description=””]
[recipe-ingredients]
Rårakor
- 1 kg potatis
- Salt och peppar (efter smak)
- Smör
Topping
- Rödlök
- Forellrom
- Räkor
- Creme fraiche
- Gräslök
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
- Skala potatisen och riv den grovt med rivjärn.
- Krama ur vätskan ur potatisen.
- Forma dem till plättar precis innan stekning.
- Stek i smör på medelvärme tills de är gyllenbruna, några minuter per sida (håll koll på färgen).
- Servera direkt med forellrom, löjrom eller räkor. Toppa med finhackad rödlök, gräslök, citron och crème fraiche.
[/recipe-directions][/recipe]
Klicka här för att komma till fler goda recept eller följ Sophie på Instagram för härlig inspiration!