fbpx
Nystekta frasiga rårakor med forellrom eller räkor.

Recept: Rårakor med forellrom – en klassisk förrätt som alltid går hem!

Rårakor går fort att svänga ihop! Med en klick forellrom blir det en både lyxig och smarrig förrätt! Vår matlagningsexpert Sophie Björkman tipsar om sitt bästa recept.

Rårakor är svensk husmanskost när den är som bäst! Den klassiska förrätten passar perfekt både under sommar- och vintertider.

Rårakor förväxlas ofta med raggmunkar men består endast av råriven potatis som saltas lätt och fräses frasig. Bindningen sker genom det potatismjöl som frigörs vid rivningen.

Toppa med löjrom eller räkor, lök och crème fraiche. Rårakornas lyxvariant är med forellrom!

 

  • Portioner: 4 portioner
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Skriv ut

Ingredienser

Rårakor

  • 1 kg potatis
  • Salt och peppar (efter smak)
  • Smör

Topping

  • Rödlök
  • Forellrom
  • Räkor
  • Creme fraiche
  • Gräslök

Instruktioner

  1. Skala potatisen och riv den grovt med rivjärn.
  2. Krama ur vätskan ur potatisen.
  3. Forma dem till plättar precis innan stekning.
  4. Stek i smör på medelvärme tills de är gyllenbruna, några minuter per sida (håll koll på färgen).
  5. Servera direkt med forellrom, löjrom eller räkor. Toppa med finhackad rödlök, gräslök, citron och crème fraiche.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Recept: Antiinflammatorisk glow soppa